Política

ERC s'ofereix a pactar “el com” es fa la consulta

Demana suport als pobles espanyol, gallec i basc per al procés sobiranista

ERC es va oferir ahir a buscar un pacte sobre el com del dret a decidir. Però, tal com va assegurar el portaveu republicà Alfred Bosch, el vot en contra de la majoria del Congrés “no pararà” el procés sobiranista a Catalunya. “No estem disposats a retirar les urnes, però sí a parlar sobre el com es convoca la gent”, va afirmar.

Els republicans van posar èmfasi en la idea que “l''únic lloc on pot arreglar-se el procés català és a les urnes”. “El que allà es decideixi, malgrat la veneració que tenim pel Congrés, encara és més important.” Buscant la internacionalització del procés, Bosch va acabar el seu discurs en anglès. Va llegir un missatge en què reivindicava que el procés català és pacífic, el comparava amb el cas del Quebec i el d'Escòcia i acabava reivindicant que, segons ell, Catalunya té el dret a ser lliure. “Ningú té dret a privar-nos de la llibertat. Votarem”, va concloure en anglès.

T'estimem, Rajoy

Bosch, que ja no va ser escoltat per un llavors absent del ple Mariano Rajoy, va arribar a dir-li: “President del govern, Mariano, jo també t'estimo molt. Però no ens posem possessius, perquè si no això acabarà malament. L'amor veritable és el que respecta, no prohibeix, ressalta la voluntat de l'altre, no el que el nega.” A més, va demanar el suport “com a amics que som” dels pobles espanyol, gallec i basc. Tot i això, a parer seu, el ple d'ahir era com un partit “arreglat”, el resultat del qual ja el sabia “tothom”.

‘Star Wars', l'illa de Robinson Crusoe i Astèrix

“Que la força ens acompanyi!” Així va acabar el seu discurs un Alfred Bosch ple de referències cinematogràfiques i literàries: la pel·lícula Star Wars, l'illa de Robinson Crusoe o les historietes d'Astèrix i Obèlix. El diputat d'ERC va replicar el fet que, segons Rajoy, una Catalunya independent quedarà aïllada del món com Robinson Crusoe a la seva illa: “No som Robinson Crusoe, som Divendres [el seu esclau].” Citant Daniel Defoe, va dir: “La veritable grandesa de la vida és arribar a ser propietari d'un mateix.” També hi van aparèixer els gals d'Astèrix: “D'aquí a unes quantes generacions diran que estaven bojos, aquests romans”, va dir en referència al govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia