Política

Els dos alcaldes històrics del PSC a l'Alt Maresme podrien no repetir

Valentí Agustí, de Palafolls, ha traslladat al partit la seva voluntat de marxar i Conxita Campoy, de Malgrat de Mar, hi estaria reflexionant

Des de la formació se'ls intenta convèncer perquè continuin

Els dos alcaldes més veterans del Maresme sota les sigles del PSC, Valentí Agustí de Palafolls i Conxita Campoy de Malgrat de Mar haurien traslladat al partit la seva decisió inicial de no repetir a les properes eleccions municipals del 2015. Agustí, amb 31 anys dins el consistori i Campoy, que va accedir a l'alcaldia l'any 1991, segueixen sent un referent en el municipalisme maresmenc i s'han mantingut sempre al capdavant dels respectius governs amb còmodes majories no exemptes d'algun pacte en els darrers temps. Fonts dels socialistes han assegurat que a dia d'avui no hi ha una decisió definitiva presa per cap dels dos alcaldes i que a nivell de formació s'està mantenint un contacte permanent amb ells “amb la voluntat expressa de transmetre'ls que són un actiu molt important pel partit i que volem que ho continuïn sent”. En tot cas, no ha de passar massa temps perquè s'anunciï si hi haurà candidats substituts o si, finalment, se'ls haurà convençut, a un o a tots dos, perquè tornin a encapçalar una llista electoral.

En el cas de Valentí Agustí, vincula la possibilitat de deixar la política activa a un final de cicle. “No estic cansat de fer d'alcalde, però penso que ja em toca retirar-me”, comenta. Agustí, psiquiatra de professió, combina la feina a l'Ajuntament amb la de metge de capçalera al poble i amb la de director de la Comunitat Terapèutica del Maresme. “Necessito més temps per dedicar-me a la psiquiatria i els projectes de la Comunitat em demanem més hores d'implicació”, apunta, tot i que es resisteix a tancar del tot la porta. “Hauria de passar alguna cosa excepcional perquè em tornés a presentar”, avança. Una situació que no és nova per a l'alcalde de Palafolls, que en anteriors ocasions ja havia anunciat la possibilitat de retirar-se fins que en el darrer moment havia acabat acceptant la proposta del partit. Valentí Agustí, però, aquesta vegada afegeix noves consideracions respecte al PSC del qual creu que “ha de fer un canvi”.

En el cas de l'alcaldessa de Malgrat, aquesta ja havia manifestat després de les darreres eleccions que no tenia intenció de continuar gaires anys més en el món de la política local i que volia deixar pas als nous representants de la formació. Campoy fa 23 anys que dirigeix el consistori i en aquest darrer mandat, malgrat pactar amb el PP, ha hagut de governar en minoria i veure com la seva acció de govern es veia frenada en ocasions per la fiscalització de la resta de grups de l'oposició. Fonts del partit han destacat que l'alcaldessa ha encetat un període per reflexionar a fons si continua o no a la política local. Conxita Campoy no ha pogut ser localitzada per aquest diari.

Substituts

En cas que s'acabi confirmant la marxa de Valentí Agustí i de Conxita Campoy, els relleus de tots dos es trobarien en diferent fase de maduració. En el cas de Palafolls sembla obvi que la màxima representació de la formació recauria en l'actual primera tinenta d'alcalde i regidora de l'àrea de Serveis a les Persones, Dolors Agüera. Pel què fa a Malgrat de Mar, la decisió és menys clara encara que, en un prncipi, apuntaria a alguna de les cares noves que van formar part de l'última llista electoral i que van entrar amb Campoy al govern. En tots dos casos, però, el perfil de la nova aposta socialista, si es dóna el cas, haurà de lluitar per superar el carisma i la veterania de dos polítics de la vella escola.

D'altra banda, el PSC celebra demà a Premià de Mar el consell de federació on el primer secretari del partit a Catalunya, Pere Navarro, presidirà la trobada on també es presentaran oficialment quinze dels candidats del Maresme que encapçalaran les llistes a les municipals del 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia