Política

Millo lamenta que el CATN no abordi les conseqüències per a l'economia i la fractura social d'una Catalunya independent

El PPC valorarà la proposta de reforma territorial de Rubalcava quan sigui “concreta i seria” tot i que ha fixat com a prioritat la recuperació econòmica

Qualifica la celebració de la consulta de “deliri personal i polític” de Mas

El vicesecretari d'acció política i econòmica i portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha declarat aquest dilluns en roda de premsa que l'informe del Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN) és un “nou capítol de com separar Catalunya d'Espanya” i ha lamentat que no inclogui “cap referència a les conseqüències negatives per a l'economia i la fractura social d'aquest procés que no porta enlloc”. Pel que fa a la proposta de reforma territorial que Rubalcaba portarà al Congrés després de les europees, Millo ha afirmat que la valoraran quan sigui “concreta i seria” tot i que ha destacat que la prioritat del PPC és impulsar la recuperació econòmica i la creació d'ocupació.

Millo ha valorat positivament les paraules del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio perquè ha manifestat que “no creu en el dret a decidir dels catalans”. El portaveu del PPC al Parlament ha explicat que Rubalcaba “ha tingut el valor i el coratge de dir allò que el PSC no s'atreveix a dir” i ha celebrat que ho hagi dit “clarament” que està en contra el procés del govern de la Generalitat.

A més, ha destacat que avui s'ha escoltat “qui mana realment al PSC”. Millo ha donat la benvinguda a Rubalcaba “a les posicions de diàleg” i ha declarat que la negativa al procés d'autodeterminació ha de ser la sortida que cal recolzar a Catalunya

El portaveu dels populars, ha criticat que el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, anunciés que en cas que no es pogués celebrar la consulta la Generalitat demanaria ajuda i empara a la comunitat internacional ja que, segons el portaveu del PPC, “a Europa mai es prendran seriosament cap iniciativa que porti Catalunya a impulsar iniciatives fora de la llei i fora de la democràcia”. També ha afegit que la Generalitat és conscient “que no és possible celebrar la consulta però tindran vuit mesos més burxant els catalans amb la mateixa rondalla”

En aquest sentit, ha apuntat que el rebuig del Congrés a la petició de traspassar la competència per a convocar referèndums del passat 8 d'abril ha obert “escenaris de diàleg dins de la llei i de l'estat democràtic i de dret”. Millo ha apuntat a la necessitat de buscar solucions “amb serenitat, sinceritat, lleialtat i honestedat” als problemes que, segons el seu parer, són la causa de la “pèssima” relació entre la Generalitat i el govern espanyol.

El portaveu del PP ha qualificat la celebració de la consulta de “deliri personal i polític” de Mas i ha titllat de “pànic escènic”la negativa de Mas a assistir al debat al Congrés dels Diputats. A més, ha explicat que el president de la Generalitat “en lloc d'apostar pel diàleg positiu i constructiu va fer un monòleg al seu despatx fora de la llei” per parlar del referèndum d'autodeterminació. En aquest sentit, ha apuntat que el pla de Mas porta els catalans “fora de la democràcia, fora de la llei i fora d'Europa” i ha recalcat que Catalunya “no es pot permetre el luxe d'un govern encallat en posicions que porten a un carreró sense sortida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron insta Attal a continuar com a primer ministre mentre es negocia el nou govern

BARCELONA