Política

La catalanitat de Pep Guardiola, a la televisió pública alemanya

El canal ZDF promociona un vídeo sobre Guardiola amb el títol “Catalunya és la meva pàtria i Catalunya no és Espanya”

El tècnic del Bayern defensa que es parli el català a la roda de premsa de la Champions al Bernabéu

La televisió pública alemanya ZDF ha emès aquest dimecres a la nit, just després del partit entre el Real Madrid i el Bayern de Munic, un reportatgesobre Pep Guardiola i la política que ha promocionat amb la frase “Catalunya és la meva pàtria i Catalunya no és Espanya”.

En el reportatge un periodista de la cadena de televisió es desplaça fins a Santpedor, el poble on va néixer l'actual tècnic del Bayern, per fer-se ressò no només de les seves vivències infantils, sinó també de la vessant més política de l'exfutbolista. De fet, el vídeo ofereix diverses vegades una imatge de Pep Guardiola a qui han col·locat a la mà una estelada. També s'emet un dels vídeos de l'ANC en què l'entrenador català va participar parlant en alemany.

El català, polèmica a la roda de premsa al Bernabéu

El periodista de Catalunya Ràdio Francesc Garriga va denunciar dimarts a la nit que el responsable de la UEFA de premsa, el portuguès Jorge Baptista, l'havia “amonestat” en públic per utilitzar el català per fer una pregunta a Pep Guardiola durant la roda de premsa prèvia al partit de Champions contra el Real Madrid. Aquest dimecres a la nit, la polèmica va continuar. En el seu torn de preguntes, Garriga va dir-li al Pep que com que dimarts li van cridar l'atenció per fer una pregunta en català, aquest cop la faria directament en castellà. Guardiola va saltar i va dir: “T'equivoques. Pots fer-ho en català”. Tant el periodista com Guardiola van parlar en català i després van traduir el que havien dit al castellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia