Política

Condemnen els autors del mural independentista de Cardedeu a indemnitzar amb 7.640 euros a ADIF

El jutge també imposa als vuit autors de la pintada quatre dies de localització permanent

El magistrat absol una novena persona perquè considera que no va participar en els fets

El jutjat d'Instrucció número 3 de Granollers ha condemnat els vuit autors del mural independentista de Cardedeu (Vallès Oriental) a pagar 7.640 euros a ADIF i a quatre dies de localització permanent per una falta de deslluïment de béns immobles.

El jutge ha considerat provat que els vuit acusats van pintar sobre un mural “de domini privat” sense l'autorització d'ADIF, que n'és el propietari. Tot plegat, neix de la denúncia que va interposar el regidor del PP de Cardedeu Jaume Gelada contra els autors del mural. D'altra banda, el magistrat ha absolt un novè acusat en considerar que no havia participat en la pintada del mural.

La Fiscalia havia demanat durant el judici la mateixa indemnització que la reflectida en la sentència, però amb una pena de sis dies de treballs comunitaris per als autors. De la seva banda, l'advocat d'ADIF havia reclamat una indemnització de 8.500 euros.

El cas va néixer arran de la denúncia interposada pel PP de Cardedeu a la comissaria dels Mossos de Granollers després que el 8 de setembre unes 300 persones van tornar a pintar el mural independentista. La Policia Local va ser qui va identificar les nou persones acusades.

La denúncia va ser presentada pel regidor Jaume Gelada, que en aquell moment formava part de l'equip de govern perquè encara no s'havia trencat el pacte de govern entre CiU i PP. De fet, aquesta denúncia va ser el detonant perquè l'alcaldessa Calamanda Vila, de CiU, trenqués l'acord amb els dos regidors populars.

Cronologia dels fets

L'Ajuntament va fer esborrar l'històric mural independentista de l'entrada del municipi el passat 15 d'agost, el dia de l'inici de la Festa Major. L'acció va generar un gran enrenou al poble. L'alcaldessa va ser xiulada durant el pregó i van aparèixer diverses pintades demanant-li la dimissió.

Vila va admetre aleshores que havia estat “del tot inoportú” tapar el mural aquell dia. Ella mateixa va reconèixer que no tenia coneixement dels fets i que el responsable havia estat el regidor del Partit Popular Roman Dalmau, que s'encarregava de l'àrea de Manteniment d'Edificis. L'alcaldessa va demanar llavors a Dalmau que “s'agafés uns dies de descans” perquè “les coses s'han de parlar en fred”. Val a dir que l'Ajuntament tenia un projecte per arranjar el mural i posar-hi unes lletres de “Benvinguts a Cardedeu”.

Però abans que això passés, un grup de persones pròximes a l'independentisme es va reunir el diumenge 8 de setembre a l'entrada de la població i va tornar a pintar el mural, que ja no s'ha tornat a esborrar tot i que ha patit diversos atacs espanyolistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Netanyahu irromp a la campanya per demanar més armes a Washington

barcelona
Política

L’adeu de Manel Alcalà Bagué, batlle de Flaçà de 1991 a 1998

rússia

Detingut a Turquia el presumpte autor de l’atemptat a Moscou

barcelona
politica

Guanyem Badalona denuncia la pancarta d’Albiol a la plaça de la Vila per incomplir l’Ordenança de Publicitat

Barcelona
estat francès

L’esquerra càrrega contra Macron per negar-los el govern

barcelona
política

L’IMV, l’ajut contra la pobresa extrema que cobren prop de 200.000 persones a Catalunya

barcelona
europa

Grècia celebra 50 anys des de la restauració de la democràcia al país

barcelona
estats units

L'equip de Trump denuncia Harris per usar els diners recaptats per Biden

barcelona
judicial

El Suprem porta l’amnistia al Constitucional

barcelona