Política

La crònica

Curs ràpid d'Albiol a Figueres sobre inseguretat

Quins punts comuns hi ha entre una ciutat com Badalona, d'uns 220.000 habitants i de l'àrea metropolitana de Barcelona, i la capital de l'Empordà i els seus 45.000 habitants? Doncs segons el PP, hi ha algunes similituds molt clares, com les problemàtiques de la immigració i de la inseguretat. Aquest era el plantejament bàsic que segons la portaveu del PP figuerenc, Maria-Àngels Olmedo, justificava la invitació ahir a Figueres de l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol.

En visites com aquesta no pot fallar el recorregut del convidat per la ciutat; i tractant-se de Figueres i d'Albiol –especialista, com tothom sap, en polítiques en matèria d'immigració i seguretat–, la visita només podia ser en un barri amb fama de conflictivitat: el barri de Sant Joan, o potser a la Creu de la Mà? Doncs no, la comitiva (els regidors del PP figuerenc i representants de la formació a la demarcació) es va limitar a fer la volta de la Rambla, on ahir a la tarda el perill més gran del qual es va queixar Albiol va ser la cleca de sol que queia. Per si de cas, però, a una distància raonable, hi havia tres senyors que seguien i que curiosament es paraven també cada vegada que l'alcalde de Badalona es parava per saludar algú. O eren turistes que anaven molt perduts o eren del servei de seguretat.

“Anirem fins a l'hotel Duran”, va informar Olmedo. N'hi ha que pensaran que no és el lloc més insegur de Figueres? Desenganyem-nos, la sensació d'inseguretat pot ser a pertot. Ho va demostrar Albiol un cop al restaurant, mentre observava els dibuixos de Dalí exposats a les parets; la primera pregunta que va fer va ser: “No li fa por que el robin? Aquí podria venir algú i emportar-se'l.” L'amfitrió, Lluís Duran, el va tranquil·litzar: “És una fotocòpia.” L'autèntic és a resguard. Guiat per Duran, Albiol va visitar el mític celler on anava a menjar Dalí i va escoltar les explicacions. “És molt interessant”, va dir en sortint. Per acabar d''impregnar-se de la ciutat van anar a seure en un bar a dalt de la Rambla, a fer un cafè per esperar l'hora de la conferència que havia de donar l'alcalde de Badalona al teatre del Jardí. “És que als barris ja hi vam anar l'any passat”, va explicar Olmedo. “I conec molt bé la situació de Figueres”, hi va afegir Albiol.

Durant la conferència, per demostrar el seu coneixement de la ciutat, l'alcalde de Badalona va assegurar que és indignant que alguns veïns hagin de fer una volta de nou quilòmetres per evitar de passar pel barri Sant Joan, per por. Li ho havien explicat tot. Tot el que l'alcalde de Badalona havia de saber sobre la inseguretat i la immigració de Figueres, ho sabia abans de trepitjar la Rambla. El que va descobrir ahir és que Dalí menjava al celler de l'hotel Duran.

En la conferència, Albiol va concretar les claus de la seva política en matèria d'immigració: contundència, perdre els complexos i un policia a cada cantonada. El públic –un centenar de persones– va assentir, és el que havien vingut a escoltar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC porta als jutjats l’anònim rebut pels grups municipals de Tarragona sobre el contracte de la brossa

Tarragona
tribunals

Dispositiu per a la detenció de Puigdemont en una Ciutadella blindada, i pendents del jutjat

barcelona
veneçuela

Els EUA donen suport a la mediació de Colòmbia, el Brasil i Mèxic per superar la crisi

barcelona
POLÍTICA

“He emprès el viatge de retorn des de l’exili”

barcelona
regne unit

La policia es posa en alerta per possibles aldarulls en centres d’immigració

barcelona
política

Puigdemont emprèn el retorn i serà rebut a Barcelona en un acte demà al matí

barcelona
política

Convocat per a demà a les 10 el ple d’investidura d’Illa

barcelona
estats units

El tàndem Harris-Walz s’estrena en la cursa per mantenir la Casa Blanca

barcelona
política

La investidura demà d’Illa, pendent de Puigdemont

barcelona