Política

Una sentència impedeix que l'Ajuntament de Garriguella pagui la quota a l'AMI

Un jutjat de Girona estima el recurs presentat per la delegació del govern espanyol a Catalunya contra l'acord del municipi

El jutge considera que es tracta d'una despesa que excedeix les competències del consistori

El Jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha anul·lat la decisió de l'Ajuntament de Garriguella (Alt Empordà) de pagar la quota de 75 euros a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). El jutge ha estimat així la demanda de la delegació del govern espanyol a Catalunya contra l'acord del municipi en considerar que el consistori no pot fer una despesa destinada a una finalitat que excedeix les seves competències.

La sentència anul·la la decisió municipal per no ser ajustada a dret, atès que el jutge entén que “els recursos públics” que l'Ajuntament volia destinar a la quota anual de l'AMI “no guarden connexió amb els àmbits competencials atribuïts a les Entitats Locals”.

El magistrat es remet a un article de la Constitució Espanyola que fa referència a l'organització territorial de l'Estat en municipis, províncies i comunitats autònomes i conclou que l'autonomia d'aquests “fa referència a un poder limitat”.

I fonamenta la seva resolució en una sentència prèvia del seu propi jutjat que va anul·lar la decisió d'un ajuntament de contractar un servei per facilitar el transport dels seus veïns als actes de la Diada de l'11 de setembre. També esmenta una altra sentència en la que el Tribunal Superior de Justícia del País Basc va prohibir finançar amb fons municipals l'entitat municipalista Udalbitza.

A més, la delegació del govern espanyol havia impugnat l'acord, pel govern municipal, perquè es tractava d'una quantitat que no estava prevista en els pressupostos de l'Ajuntament. En aquest sentit, el magistrat afirma que en la documentació aportada per l'Ajuntament “no consta acreditada la consignació de crèdit per atendre quotes de l'AMI”.

L'alcalde de Garriguella, Carles Suárez, ja ha deixat clar que si el consistori no pot pagar aquesta quota ho faran els regidors i ell mateix de la seva butxaca. “Continuarem sent dins de l'associació perquè ara és el que toca”, ha subratllat en declaracions a l'ACN.

El batlle ha qualificat la sentència de “desorbitada” i ha lamentat que, arran del contenciós pels 75 euros de la quota anual a l'AMI, ara l'Ajuntament n'haurà de destinar entre 2.000 i 3.000 a pagar les costes del judici i les despeses d'advocats i procuradors.

De fet, ha explicat que encara no havien abonat la quota perquè abans l'Ajuntament ha pagat “altres coses que corrien més pressa”. “Som un ajuntament petit i aquestes coses les deixes per l'últim. Anem molts justos d'euros i no ho hem pagat”, ha remarcat.

Suárez, que ha fet aquestes declaracions a títol personal, està pendent de valorar la sentència amb els regidors del consistori i amb l'advocat que porta el cas i decidir si presenten un recurs.

D'altra banda, ha lamentat l'actitud de la delegació del govern espanyol, que, segons ha dit, va “arreu i caigui qui caigui”. “Suposo que ells estan fent la seva feina sense mirar prim”, ha criticat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium lamenta la investidura d’Illa però reclama fugir de “retrets estèrils”

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna afirma haver enfonsat un submarí rus a Crimea

BARCELONA
VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

BARCELONA
REGNE UNIT

Creixen les protestes racistes a Anglaterra pels apunyalaments de Southport

BARCELONA
SOMÀLIA

Al Shabab reapareix a Mogadiscio amb un atemptat suïcida

BARCELONA
política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

barcelona
política

Vilalta nega que ERC surti dividida de la consulta a les bases

barcelona
política

La CUP critica el pacte d’ERC i dubta que s’apliqui el canvi de model fiscal

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Detencions a l’Iran per l'error que va permetre l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA