Política

Compromís per Torrent exigeix que les actes dels plenaris es publiquen al web municipal

La manca de publicitat dels acords incompleix l'Ordenança municipal d'Administració Electrònica que el PP va aprovar i roman en vigor des de 2013

Compromís per Torrent, ha denunciat una nova irregularitat en matèria de transparència i informació ciutadana per part del Govern Municipal del Partido Popular. En concret, al web de l'Ajuntament falten per publicar les actes dels acords plenaris de la Corporació des de novembre de 2013, és a dir, més de sis mesos sense facilitar a la ciutadania aquest tipus d'informació.

Vicent Beguer, síndic portaveu d'aquesta formació ecovalencianista, ha explicat que “aquest fet se suma a la negativa del Partido Popular a canviar l'horari dels Plens municipals, que són a les 13.30 hores en compte de les vesprades com es feia abans que els Populars arribaren a l'alcaldia”.

Des de Compromís s'ha exigit al govern municipal que publique les actes amb tanta diligència com la programació de trasllats, processons i besamans de la Mare de Déu, que ocupen un lloc preferent a la plana web municipal.

Finalment Beguer ha recordat el Partido Popular que està gestionant un Ajuntament amb vora 52 milions de pressupost i no una parròquia, referint-se al fet que mentres publicita preferentment assumptes estrictament religiosos no informa la ciutadania sobre importants decisions plenàries que afecten el funcionament de l'Ajuntament.

Contravenen normes constitucionals

Pere Rossell

El PP de Torrent, aquell que li fa de matalaf a l'alcaldessa hereva de la consellera Català, tant li fa tres com tres-cents trenta-tres. Ells van a la seua i al dictat de la seua consciència militant, filla d'una única secta religiosa.

Quan arriben dates significatives dins el calendari festiu d'aquest grup sectari, no dubten a posar tots els elements materials i d'infraestructura, al servei de processons, trasllats, pujades o baixades de sants, d'imatges de fusta o de representacions dels seus ídols particulars.

Així ho hem viscut durant la passada Setmana Santa i així ho vam viure anit mateix, quan, per al trasllat de la “geperudeta” feren buidar tot el carrer de l'Ermita de vehicles aparcats. Però també obligaren els bars i les cafeteries existents, a retirar les tauletes de les terrasses, perquè s'hi desenvolupara la pujada d'aquest ídol religiós.

Veges tu, què tenen a veure els xinesos que regenten una cafeteria a la contrada, perquè els obliguen a prescindir de la seua terrassa, aquella per la que paguen uns impostos i uns drets per a tot l'any. Supose que la municipalitat, els rescabalarà de la manca d'ingressos en concepte de cafès i refrescos entre les 21 i les zero hores del 12 de maig de 2014.

També supose que els vehicles aparcats al carrer, els dipositarien en algun terreny municipal sense haver de pagar cap multa, taxa de desplaçament o tarifa suplementària per l'ús d'una grua, que sempre que l'Ajuntament incompleix aquest article de la Constitució, perpetra alguna acció punible contra els seus administrats.

Al PP de Torrent, tant li fa el que diga l'oposició. Ells van a penyó fix i el que vinga darrere que avente. Va com va, com ells volen: com els crancs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salvador illa

El filòsof seriós

POLÍTICA

“Unir i servir”, les receptes del 133è president

BARCELONA
política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA