Política

Orengo assegura que l'Ajuntament de Gandia ha fabricat informes per imputar-lo davant el jutge

El Portaveu del Grup Municipal Socialista,ha comparegut acompanyat de l'anterior regidora d'Hisenda i ha assegurat que es tracta d'una qüestió administrativa i no de caràcter penal

Jose Manuel Orengo, que compareixerà en condició d'imputat perquè “davant d'una denúncia d'un govern és de l'única manera en què podem anar a declara en garanties”, ha explicat que tot respon a “una denúncia falsa” on “han fabricat informes jurídics, tal i com ja van fer amb l'Innova, per a denunciar a l'anterior govern de la ciutat”.

Així, segons el portaveu municipal, la denúncia es basa en dos informes jurídics externs a l'Ajuntament, contractats pel govern municipal, “que no tenen data i que han costat entre 30.000 i 60.000 euros dels diners de tots els gandians, i als que no ens han donat accés ni facilitat cap còpia”. Una nova prova del que, per a Orengo, no és altra cosa que “un intent mal muntat per tapar la fallida financera de l'Ajuntament, que demana crèdits que no són per a inversions, i que ens deixa en una difícil situació financera”. Una fallida que, com ha recordat Orengo, “impediria també fins i tot pagar les nòmines dels funcionaris”.

Els crèdits aprovats per valor de 19.300.000 euros, mai per un valor tan elevat com el que assegura el govern municipal, i que figuraven en el Pressupost de l'Ajuntament, contemplaven a diferència dels actuals crèdits inversions per a la ciutat en 2009 i 2010 i reberen autorització de dos informes externs davant el silenci administratiu de la Generalitat Valenciana. Un silenci que, tal i com ha recordat la regidora Ana Garcia, “va provocar un escrit d'empar a l'òrgan superior, que també, com en els cas de les sol·licituds d'autorització, mai es va respondre”. “Acudírem a informes exterms davant el silenci administratiu de la Generalitat”, ha explicat Jose Manuel Orengo.

Els regidors socialistes han recordat que dos informes i multitud de proves materials, que seran aportades a la justícia, avalen la legalitat d'un procediment que quedarà en no res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
itàlia

Venècia limita els grups de turistes amb guia a 25 persones i prohibeix l’ús d’altaveus

barcelona
àfrica

Angola anuncia un alto el foc en el conflicte entre l’M23 i l’Exèrcit de la RD Congo

barcelona
estat espanyol

El CGPJ no aconsegueix trencar l’empat per a elegir al seu president

barcelona
REGNE UNIT

Starmer carrega contra l’atac a la mesquita en la vetlla de les nenes de Southport

BARCELONA
unió europea

La inflació en l’eurozona va repuntar al 2,6% al juliol

barcelona
europa

Alemanya acusa a la Xina d’un greu ciberatac en 2021 contra una institució estatal

barcelona
estats units

Harris farà el primer míting amb el seu vicepresident el dimarts

barcelona
guerra a europa

Ucraïna repel·leix amb èxit l’atac més gran amb drons contra Kíiv enguany

barcelona
política

Junqueras evita posicionar-se sobre el preacord, que una vintena d’alcaldes avalen

barcelona