Política

Polèmica a Sant Hilari per un crèdit refinançat

L'equip de govern allarga la carència del préstec de l'Estat i farà millores a l'escola

El ple de l'aprovació definitiva del pressupost del 2014 a Sant Hilari Sacalm, dijous, va incloure el refinançament d'un crèdit dut a terme per l'equip de govern (CiU i ERC), cosa que va generar polèmica i no va agradar gens al partit de l'oposició, el Partit Independent de les Guilleries (PIG).

El regidor d'Hisenda, Joan Garriga (ERC), diu que el refinançament permetrà que l'Ajuntament liquidi un préstec a una entitat d'estalvis i anar “més desfogats”. Sant Hilari es va acollir l'any 2012 al pla de proveïdors de l'Estat, amb el qual va poder pagar dos milions d'euros.

El PIG es va indignar perquè el punt del refinançament del crèdit de l'Estat va entrar d'urgència en el ple i sosté que no n'havia estat informat. “Això és clarament electoral. Ara faran inversions, abans de les eleccions”, censura el portaveu, Joan Ramon Veciana.

“Partides inflades”

Dels 223.000 euros d'inversió, bona part es reparteixen entre el col·legi Guilleries (91.700 euros) i la renovació de l'enllumenat públic (93.500 euros). Garriga recorda que també milloraran el passeig Villaret. L'Ajuntament ha rebut 55.000 euros de la venda d'uns terrenys de Cal Sastre i un ajut de 48.500 euros de la Diputació. El PIG hi va votar en contra. “Les partides són inflades i es dóna per fet que arribaran subvencions endarrerides, quan ningú no sap si serà així”, sosté Veciana, que es refereix als 123.000 euros del PUOSC (2007-2012), amb què l'equip de govern compta per invertir.

Reunió dels tres portaveus amb Balliu (Consell)

Els tres portaveus de l'Ajuntament de Sant Hilari, l'alcalde, Albert Santaugini (CiU), Joan Garriga (ERC) i Joan Ramon Veciana (PIG), es van reunir el dimarts 13 amb el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. Segons ha indicat Veciana, Balliu els va explicar que han fet més d'una auditoria per conèixer l'afectació del cas Manga, que va provocar la dimissió de l'anterior president i alcalde del poble, Robert Fauria, imputat en el cas. El PIG vol que l'Ajuntament es personi com a acusació particular en el cas, però Garriga, primer tinent d'alcalde, li demana prudència. “Fer-ho val un mínim de 50.000 euros i cal saber primer si hi tenim interès legítim.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia