Política

L'AMI força Vila d'Abadal a mantenir-se com a president

Continuarà en el càrrec a petició de l'entitat, però avisa que es reserva el dret a dimitir quan ho cregui oportú

El seu objectiu era preparar el relleu i plegar abans de les municipals

Josep Maria Vila d'Abadal acabarà el mandat com a president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La directiva en ple així li ho va demanar ahir a Caldes de Montbui, on el president va plantejar el seu relleu a la presidència ja que el seu mandat s'acaba coincidint amb les eleccions municipals de l'any vinent i ell no es torna a presentar, tal com ja va avançar fa unes setmanes en una entrevista a El Punt Avui Televisió. El desig del també alcalde de Vic era designar el seu successor i plegar abans d'arribar a les municipals, però en vista de la petició de la directiva continuarà en el càrrec. Durant quant de temps és una incògnita, ja que el mateix Vila d'Abadal va manifestar en sortir de la sessió amb la directiva que es reserva la potestat de renunciar a la presidència de l'AMI en el moment en què ell ho cregui convenient.

El president de l'AMI va assegurar que el procés genera moltes sinergies, i que un exemple d'això és el resultat de les darreres eleccions al Parlament Europeu. Segons ell, el suport que van rebre els partits que tenen el dret a decidir en el seu programa deixa clar que a Catalunya “ha guanyat el sobiranisme”.

També es va referir a la successió a la corona espanyola. Per ell, aquest és un tema que no ha d'interferir en el procés català, però no es va estar de dir que si el futur rei realment fes de cap d'Estat i actués amb “imparcialitat” hauria d'acceptar que una part de la ciutadania pogués opinar sobre el seu futur. Això, però, dubta que passi. Segons el seu parer, succeirà el contrari: “Hi haurà una reafirmació de la monarquia que vol tenir la unitat indivisible de l'Estat.”

LES FRASES

L'abdicació del rei és un tema que no afecta Catalunya i per això no se li ha de prestar ni la més mínima atenció
Els resultats de les eleccions europees mostren clarament que ha guanyat el sobiranisme
Josep M. Vila d'Abadal
president de l'ami

Una senyera de la llibertat durant la tardor

Un dels temes que es van plantejar en l'ordre del dia de l'AMI va ser la preparació de la tercera assemblea general de l'entitat, en la qual participaran representants dels prop de 700 municipis que hi estan adherits. La trobada es farà a Balaguer el 28 de juny vinent i en aquest espai s'anunciarà la celebració d'un gran acte solemne de suport al procés sobiranista previst per a la tardor que ve, al qual es convidarà tots els alcaldes catalans, així com els representants de les principals institucions i entitats del país. En aquest acte es presentarà la que s'anomenarà la “senyera de la llibertat dels municipis” i el que es pretén és que el món local s'involucri en primera persona en el procés sobiranista català.

Inicialment s'havia previst que la senyera de la llibertat es portés a terme el dia 28 a Balaguer, però finalment aquesta idea s'ha descartat i s'ha decidit fer-ho més endavant, més a prop de la convocatòria del referèndum independentista que s'ha convocat per al dia 9 de novembre. Es pretén que aquest sigui un acte de referència per al municipalisme, de la mateixa manera que ho va ser, per exemple, la Via Catalana de l'Onze de Setembre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia