Política

JORDI TERRADES

DIPUTAT DEL PSC

“Al final hi ha d'haver consulta, acordada”

retirada · “Només Navarro ha fet un pas enrere i potser l'haurien de fer d'altres. Molts sectors han opinat”

Quina ha de ser la posició del PSC sobre el dret a decidir?
Hem deixat que els partits independentistes s'apropiïn del dret a decidir. És una equivocació. No es pot negar el conflicte territorial i la falta d'encaix a Espanya del sentiment nacional de molts de nosaltres. El PSC ha de reforçar el seu missatge de reforma federal per crear la nació de nacions en què sempre hem cregut. Avui, lamentablement, el PSOE encara no veu la consulta, però el PSC ha d'insistir que, al final, hi ha d'haver consulta, legal i acordada. Però s'equivocaria el nou primer secretari si només centrés els esforços en aquesta qüestió. A Espanya, al Regne Unit, a França i aquí no es percep la socialdemocràcia com a alternativa, i els ciutadans s'han replegat cap a solucions internes.
Quan s'ha d'elegir la nova executiva?
Ràpidament pel calendari. Al setembre hi ha la Diada i el debat de política general, i al novembre la data de la consulta. Però, a més, després del 9-N, el PSC hauria d'aclarir el calendari de les primàries per elegir el candidat a president de la Generalitat.
Ràpidament vol dir que no es podrà renovar el discurs o refundar el partit.
De reflexió, se n'ha fet molta. No necessitem una refundació, sinó una transformació continuada. Només Navarro ha fet un pas enrere i potser també l'haurien de fer d'altres. Molts sectors han opinat. Cal lleialtat de tots plegats amb el nou equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia