Política

VICENÇ CEBRIÀ

NOU ALCALDE DE VALL-LLOBREGA (ERC)

“Volem ser un miler d'habitants”

Cebrià espera que els projectes urbanístics previs a la tramitació del pla general es mantinguin quan l'aprovi Urbanisme

Més sòl residencial i la possibilitat d'ampliar naus d'empreses, claus per guanyar població i ingressos

Veterà
Està retirat i explica que els primers dies a l'alcaldia ha passat poc temps al despatx. Tenia molts projectes abans de prendre possessió del càrrec, però sense subvencions de fora la prioritat és desencallar el planejament i assegurar serveis.
De moment, li toca fer d'alcalde a final de mandat però amb el contratemps de no poder invertir...
Posar en marxa l'envelat per a activitats ens ha restat recursos per fer altres coses, però tenim temes previstos. Farem retocs en l'enllumenat públic per estalviar electricitat i estem mirant zones pendents de desbrossar en les urbanitzacions i els espais forestals.
Han detectat gaires punts negres amb massa vegetació?
La idea és desbrossar els entorns de l'església vella de Sant Mateu, perquè a més del valor històric és l'àmbit on tenim els dipòsits d'aigua que abasten els veïns. Hi ha un sistema de filtres per retenir metalls dissolts, i si hi hagués un incendi i els afectés, correríem el risc de quedar sense aigua potable.
Se'ls ha tirat l'estiu a sobre.
Demanarem un permís especial als agents rurals i oferirem als propietaris l'opció de pagar una part, encara que no ens pertoca. Cada any organitzem colles de treball el dia de la festa del senglar per obrir camins i corriols. Però és evident que hi ha feina per a molt més d'un dia.
L'endarreriment del POUM trastocarà algun dels projectes d'ampliacions industrials?
Hi havia un parell de projectes importants i estem esperant el vistiplau d'Urbanisme per reunir-nos amb les empreses i veure si continuen endavant. Però l'altra necessitat és obrir més sòl residencial, que ara mateix està totalment exhaurit.
Més cases, més veïns?
És clar. Les ampliacions industrials volen dir més feina i amb més habitatges podrem aspirar a arribar a un miler d'habitants i guanyar massa crítica com a municipi.
Per mantenir serveis com ara l'escola bressol.
Per exemple. És un servei que funciona i una comoditat per a les famílies. Esperem poder-la mantenir, tot i que encara no tenim la preinscripció definitiva.
Repetirà l'any vinent?
És la meva idea, si tothom ho veu bé i tinc salut. Fa set anys que sóc regidor i ha estat una bona experiència. I ara, ser alcalde, tot un honor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia