Política

Capital d'un país normal

L'entitat organitza una sessió formativa per donar eines per eixamplar la base social pel dret a decidir

Curs per saber organitzar i moderar debats domèstics

Girona és convertirà, el dissabte 12 de juliol, en la capital d'Un país normal, la campanya engegada per Òmnium Cultural l'octubre passat per posar de relleu la normalitat de les reivindicacions d'una majoria més que significativa de la societat catalana: votar el 9-N per aconseguir la independència. Sota el titol Compte enrere pel 9-N, la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, apuntarà les línies estratègiques que al seu parer s'han de dur a terme per avançar cap a la celebració, el 9 de novembre, de la consulta. En aquest sentit Casals ja ha avançat que en les setmanes vinents intensificaran la campanya no només a favor del dret a votar sinó també a favor del doble sí. La conferència se celebrarà el dissabte dia 12 a les 13 h a l'Auditori de Girona, al passeig de la Devesa.

Aquesta, però, no serà l'única aportació d'Òmnium Cultural a les jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat que organitza El Punt Avui. Abans que tingui lloc la conferència i al mateix Auditori, l'entitat organitzarà entre les 11 i les 12.30 hores el taller 9-N: votar és normal. Com ho expliquem als nostres amics. L'acció s'inscriu en les activitats dutes a terme en el marc de la campanya Un país normal, en què formadors d'Òmnium donen noves eines, estratègies i metodologia a voluntaris perquè puguin establir espais de diàleg en l'àmbit domèstic, ja sigui a través d'entitats i associacions esportives, veïnals i culturals o grups d'amics, familiars o companys de feina.

Aquests debats, coneguts com a Docufòrum, ja s'estan duent a terme arreu del país. A partir del visionat del documental Un país normal es genera un debat sobre el dret a decidir i la independència. En el documental apareixen personatges públics de diferents àmbits que expressen la normalitat de convocar i celebrar una consulta. Entre els protagonistes del documental hi ha els comunicadors Andreu Buenafuente, Àngel Llàcer i Juan Luis Cano; els periodistes Karmele Marchante, Martí Galindo i Antonio Baños, l'humorista Berto Romero, l'actriu Míriam Tortosa, l'economista Xavier Sala i Martín, l'empresari Josep Maria Mainat, la jutgessa Sílvia Ventura i el catedràtic de ciència política Ramon Cotarelo. El tràiler del documental es pot veure a la xarxa i properament es visionarà en sales de cinema del país.

Com explica Natàlia Sànchez, una de les formadores que dirigirà el taller, “volem facilitar les eines que permetin crear espais de debat sobre el dret a decidir amb les persones més properes que dubten sobre què votarien en una consulta sobre la independència, però que estan atents al procés polític que viu el país”. L'objectiu és que socis de l'entitat i simpatitzants a través de xerrades o trobades informals creïn espais on la gent, lliurament, pugui expressar la seva opinió sobre el procés. Les dues formadores que dirigiran el taller explicaran com organitzar i moderar un debat a casa, l'escolta activa com a eina per facilitar els debats i consells per organitzar debats a casa. Al taller hi podran assistir un màxim de 60 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia