Política

Iceta: “L'estratègia que s'està portant a terme per fer la consulta no portarà a la consulta”

El diputat socialista insisteix que l'única manera de poder votar sobre el futur de Catalunya és “amb un acord” amb el govern espanyol

Iceta assegura que li agradaria que Joan Ignasi Elena es quedés en el partit però que si no vol: “li demanaré l'escó”

Miquel Iceta, diputat socialista al Parlament de Catalunya, ha assegurat aquest dissabte que si l'acaben triant com a secretari general del PSC, el primer que farà és anar a veure el president del govern Artur Mas. Dit això, ha avançat, en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, que, al seu entendre, “l'estratègia que s'està portant per fer la consulta no portarà a la consulta”.

Així, Iceta ha insistit que el PSC “és el primer interessat en què es faci la consulta” i, per això, no donen suport al procés actual ja que, en paraules seves, “són focs d'encenalls que no ens deixaran votar”. El socialista ha explicat que l'única manera de fer la consulta és “amb un acord, amb una negociació”. I si l'altra part no vol, “se l'ha de forçar a negociar”. Iceta ha subratllat que ell no hagués fixat una data i una pregunta sense acordar-la. “Ens sembla, però, que la pregunta que s'ha fet no és d'una consulta no refrandaria sinó d'un referèndum”, ha dit. No obstant, ha afirmat que el PSC donarà suport a la llei de consultes no refrendàries.

Pel que fa a la divisió d'opinions dins el PSC, Iceta ha assegurat que li agradaria que Joan Ignasi Elena es quedés en el partit i treballés les seves idees però que si no vol: “li demanaré l'escó”. “Intentaré aglutinar totes les sensibilitats. És una de les obligacions del primer secretari general. El PSC fa temps que està manifestant certes incomoditats i jo vull parlar amb tots i explicar com vull treballar, m'agradaria comptar amb tots. Després cadascú és lliure de fer el que vulgui”, ha argumentat.

En aquest sentit, Miquel Iceta ha explicat que no creu que es pugui ser “més catalanista, o s'és o no”. I ha admès que potser “hi ha molta gent que troba a faltar un discurs més potent i més coherent amb els interessos de Catalunya, i aquí el PSC és feble”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia