Política

La regidora d'ERC de Torredembarra acusa tots els regidors de saber les irregularitats

Montse Gassull assegura sentir-se “sola”, sense el suport del seu partit, i “pressionada” en treure a la llum aquesta trama que amaga “milions d'euros malversats”

Una regidora d'ERC a Torredembarra i un extreballador d'una empresa de l'alcalde han donat detalls, en roda de premsa aquest dilluns, de la denúncia que van presentar a la Guàrdia Civil i que ha provocat la presó preventiva de l'alcalde de la població, Daniel Masagué. En un cèntric hostal del municipi ple de veïns i periodistes, Montse Gassull ha assegurat que tots els regidors eren coneixedors de les irregularitats orquestrades per l'equip de govern, en una trama de corrupció que amaga “xifres milionàries”, en favor de diverses empreses. “S'hagués pogut evitar i el govern no estaria imputat”, ha afirmat Gassull, que ha confessat sentir-se “sola” i “pressionada” en relació a aquest escàndol, i sense el suport del seu partit.

CiU i PP, sols

D'altra banda, el regidor independent Ignasi Duran (GIT), que des de divendres va assumir les funcions d'alcalde accidental de Torredembarra arran la detenció i posterior empresonament de Masagué, ha anunciat que deixarà aquesta responsabilitat i trencarà el pacte de govern amb CiU i PP. La marxa de Duran, que va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar dijous a la nit davant el jutge, deixa en minoria els grups que actualment formen el govern, amb vuit regidors, pels nou que sumen els partits de l'oposició -PSC, ERC, ABG, ADT i, ara també, GIT-. L'alcalde, sis regidors de la junta de govern local i un empresari local estan imputats per suposats delictes contra l'administració pública.

Fonts del consistori han explicat que durant aquest dilluns al matí està previst signar el decret perquè les funcions de l'alcalde passin, previsiblement, a mans de la primera tinent d'alcalde, Francisca Felguera, que també va ser detinguda en l'operació de la Guàrdia Civil de dijous i va sortir divendres a la tarda en llibertat amb càrrecs després de declarar en seu judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.