Política

CiU es queda sola al govern de Torredembarra

El PP abandona també l'executiu i s'afegeix a la pressió perquè els imputats abandonin l'Ajuntament

El PSC, ERC i ABG demanen una junta de portaveus i reclamen explicacions urgents

Situació insostenible per a CiU a l'Ajuntament de Torredembarra. Després del primer abandó del govern, dilluns passat, per part dels independents GIT, ahir va ser el PP qui va anunciar el seu pas a l'oposició, deixant sols i en extrema minoria els regidors de CiU al capdavant del consistori. Un govern, a més, molt malmès per l'operació contra la corrupció del dijous passat, i que ha fet que dels sis edils que actualment en formen part, un (l'alcalde, Daniel Masagué) estigui empresonat, i quatre més, en llibertat amb càrrecs, imputats per delictes contra l'administració pública. Tan sols una regidora de l'executiu, Rosa Maria Guasch, estaria a hores d'ara lliure d'imputació.

En aquest escenari, Núria Gómez, l'única regidora que de moment el PP té al municipi després de la dimissió de l'imputat José Oviedo, va afegir encara més pressió a la federació i va afegir-se a les exigències de dimissió. “Davant d'una situació excepcional com la que estem vivint aquest dies, calen decisions i mesures excepcionals”, va assegurar Gómez, qui va apostar públicament per la creació d'un govern de concentració lliure d'imputats. Mentrestant, els tres partits a l'oposició d'esquerres continuen a l'expectativa del que pugui fer CiU els dies vinents. Els representants del PSC, ERC i ABG es van reunir ahir i van acordar demanar conjuntament la convocatòria de la junta de portaveus. “Volem que ens expliquin clarament quins escenaris de governabilitat plantegen. Com garantiran els serveis o la seguretat, ara que, com a població turística, Torredembarra multiplica per sis els habitants”, va detallar Jordi Solé, portaveu del PSC.

Els tres partits insisteixen en la necessitat que CiU doni explicacions sobre el que ha passat al consistori i quines són les intencions dels regidors imputats. “Si en un termini de set o vuit dies no hi ha resposta, llavors plantejarem seriosament alternatives de govern”, va dir Solé. Sempre, però, deixant fora dels pactes els edils imputats.

LA FRASE

Davant d'una situació excepcional, calen decisions i mesures excepcionals
Núria Gómez
Regidora del PP a l'Ajuntament de Torredembarra

Recels també a Cambrils per Efial

Els efectes de les detencions a l'Ajuntament de Torredembarra comencen a tenir ressò també en altres municipis catalans, sobretot en aquells en què els ajuntaments han contractat els serveis de la consultoria Efial, suposadament un dels casos que investigaria el jutge a Torredembarra.

El PSC, a l'oposició a Cambrils, va denunciar ahir contractes presumptament irregulars amb aquesta consultora. El portaveu socialista i exalcalde, Robert Benaiges, va denunciar l'existència d'“almenys cinc contractes per sota dels 18.000 euros per poder-los adjudicar de manera directa”, segons declaracions recollides per EFE. Benaiges va afirmar que el mateix consistori havia reconegut un muntant total de 70.000 euros pagats a Efial, una consultora especialitzada en administració local. El govern municipal, però, ha desmentit de seguida les acusacions i ha convocat per avui una roda de premsa per aportar documentació al respecte.

Els jutjats de Gandesa i Tortosa investiguen també irregularitats vinculades a Efial a l'Ametlla de Mar i Ascó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia