Política

ERNEST CASADESÚS

EXREGIDOR D'ERC APREMIÀDEMAR

“El 9-N es votarà, a les bones o a les males”

Regidor d'ERC al govern de Premià de Mar entre els anys 2003 i 2009. També ha estat president de la secció local d'Esquerra fins fa poc.

Per què va donar suport al manifest?
Per sentit comú. Perquè els ajuntaments tenen un paper principal en el procés de la consulta del 9-N i l'han d'exercir.
Quin creu que és el paper que està tenint el municipalisme?
És un eix que ha fet germinar moltes vegades moviments ciutadans, tant de caire polític com de caire social. En aquests moments, els ajuntaments han d'estar al costat del procés, perquè sense ells, fracassarà.
S'ha arribat allà on s'havia d'arribar?
El tempo, el marca cadascú, però per a mi fa molt de temps que ja hauríem d'haver-hi arribat. Em faig meva la frase de Joan Sales: “Des de fa 500 anys, els catalans hem estat uns imbècils. Es tracta, doncs, de deixar de ser catalans? No, sinó de deixar de ser imbècils.” Malauradament, però, molta gent ja no hi és i sap molt de greu que no hagin pogut veure el camí que s'ha recorregut.
Per tant, no té cap dubte que el 9-N es votarà?
Cap ni un. El 9-N es votarà, a les bones o a les males. Serà un gran dia per a la democràcia, perquè tothom hi tindrà cabuda, tant els que volen un nou estat com els que no el volen.
I les relacions amb l'Estat espanyol?
Les relacions entre la gent de Catalunya i la gent d'Espanya no s'han de trencar, perquè per sort encara hi ha persones amb dos dits de front que veuen la realitat i no es contaminen amb la caverna mediàtica, que sí que fomenta el trencament i que genera un odi visceral contra tot allò que sigui català. Els bons veïns no et posen una corda i et lliguen perquè no marxis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.