Política

L'oposició de Torredembarra arriba a un acord de mínims per tirar endavant una moció de censura

El regidor socialista Enric Grangel es perfila com a alternativa a l'alcaldia

PSC, ERC i ABG es tornaran a reunir aquest dimecres després prendre una decisió a les seves respectives assemblees

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Torredembarra, PSC, ERC i ABG, han arribat aquest dimarts a un acord de mínims per tirar endavant una moció de censura per retirar l'alcaldia a Daniel Masagué (CiU), empresonat per presumpta corrupció.

La federació nacionalista ja havia anunciat que l'alcalde dimitiria, però Masagué encara no ha fet el pas. Davant d'aquesta situació, l'oposició s'ha reunit aquesta tarda i ha sortit de la trobada amb un nom, el del regidor socialista Enric Grangel, que es perfila com l'alternativa.

L'acord ha de ser ratificat per les assembles dels partits i està previst que aquest dimecres els tres partits es tornin a reunir, un cop s'hagi superat aquest tràmit.

En declaracions a l'ACN, el portaveu del PSC a l'Ajuntament, Jordi Solé, ha confirmat que els partits a l'oposició coincideixen en què cal tirar endavant la moció de censura. Segons ha explicat, l'acord de mínims passa per “retornar les competències” municipals al ple i al secretari i per treure CiU del govern.

Ara s'està pendent de la ratificació que puguin fer les assemblees dels tres partits, assemblees durant les quals es debatrà la idoneïtat del socialista Enric Grangel com a candidat per ocupar la cadira de l'alcalde. Solé ha explicat que aquest podria ser el nom de consens amb què els tres partits estarien d'acord. Tot i això, el PSC es reuneix demà a les sis de la tarda per discutir-ho.

Està previst que una hora més tard, a les set, els tres partits es tornin a reunir amb les decisions que hagin pres les assemblees.

En una roda de premsa convocada unes hores abans de la trobada d'aquest dimarts, Solé havia criticat la irresponsabilitat de CiU per anunciar una dimissió imminent de Daniel Masagué que no s'ha produït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia