Política

Mas-Rajoy, la setmana vinent

El president de la Generalitat no preveu trobar-se durant els dies vinents amb el president espanyol

Cospedal no creu que el pas de Duran entorpeixi el diàleg

El president de la Generalitat, Artur Mas, va admetre ahir que “tot apunta” que l'esperada reunió amb Mariano Rajoy es produirà “a partir de la setmana que ve” per raons d'agenda. Mas presideix avui la reunió setmanal del consell executiu i a la tarda s'enceta, fins dijous, l'últim ple del Parlament fins a finals de setembre. La trobada presidencial va ser un dels temes d'actualitat que va abordar l'executiva de CiU, a banda de la reforma fiscal espanyola. Mas va reconèixer que manté “moltes discrepàncies” sobre la consulta però va al·legar que no han d'obstruir “un canal de diàleg operatiu i el més fluid possible”.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va descartar que la sortida de Josep Antoni Duran i Lleida de la secretaria general de CiU entorpeixi el diàleg entre els governs català i espanyol. Cospedal considera que la negociació “no depèn d'una persona” sinó d'allò que vulgui “ser” i “fer” la federació sobiranista.

Mas va recordar la seva “màxima predisposició” per reunir-se amb Rajoy. CiU, de fet, ha reclamat insistentment la trobada. Els dos presidents no es reuneixen de manera oficial des del setembre del 2012, i les entrevistes per negociar de forma discreta es van aturar després del pacte dels partits sobiranistes sobre la data i la pregunta sobiranista. La darrera coneguda va ser l'agost de l'any passat. El president de la Generalitat ha reiterat, a més, la possibilitat d'acordar amb Mariano Rajoy una pregunta alternativa si s'avé a la celebració de la votació, seguint la via escocesa, davant la immediatesa de la reunió. Però el president espanyol va menystenir la proposta i va insistir que no entrarà en aquest “joc”. Rajoy manté la seva oposició fèrria al dret a decidir, irrenunciable per la Generalitat. Mas ha garantit als partits proconsulta que no pactarà res sense consensuar-ho amb les forces polítiques sobiranistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia