Política

El PP de Torrent retira factures dels calaixos per valor de més de 20.000 €

Es tracten de document dels anys 2011 a 2013, algunes d'elles anteriors al Pla de Pagament a Proveïdors

Compromís considera una burla al Ple de la Corporació i a la ciutadania de Torrent, que el Govern del PP haja retirat, sense donar cap explicació pública, un reconeixement extrajudicial de crèdit per valor de 20.883€ de factures corresponents als exercicis 2011, 2012 i 2013.

El portaveu de Compromís, Vicent Beguer, considera que aquestes factures dormien als calaixos de l'Ajuntament de Torrent, posant com a exemple la presentada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en abril de 2011 per valor de 2.000€.

A més Beguer ha explicat que aquestes factures, al no estar reconegudes, no entren a formar part del càlcul dels índexs de morositat de l'Ajuntament, ni tampoc computen en la comptabilitat oficial del mateix i això contradiu les manifestacions plenàries, del Govern del Partido Popular, de què “totes les factures s'estan pagant en temps i forma i complint els terminis legals”.

Compromís així denuncia uns fets que vénen ocorrent de manera continua des de fa anys a l'Ajuntament de Torrent, on els diferents governs amaguen factures, d'exercicis anteriors, que posteriorment afloren com a reconeixements extrajudicials de crèdits.

Beguer ha expressat que aquestes factures dormen en els calaixos de les diferents delegacions, on els seus responsables polítics les amaguen i les trauen “a posteriori” quan s'estan executant pressupostos d'exercicis següents, amb la qual cosa no computen en els anys en què haurien d'haver estat reconegudes pels diferents regidors d'àrea.

Finalment, i pel que fa al Pla de Pagament a Proveïdors de 2012, materialitzat en el préstec de 12'7 milions, sol·licitat pel govern del PP en 2012, per a reconéixer i pagar les factures pendents fins a la data d'entrada en vigor del Reial Decret 4/2012, de 24 de febrer (pel que es determinaven les obligacions d'informació i procediments necessaris per a establir un mecanisme de finançament per al pagament als proveïdors de les entitats locals), Beguer ha manifestat que el govern de Folgado s'ha rist de Torrent al traure sistemàticament factures que haurien d'haver estat incloses i pagades al seu moment, s'ha ocultat informació i s'ha perjudicat desenes de proveïdors i empreses que li han facturat a la Corporació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCEANIA

Un mort en nous xocs amb la policia a Nova Caledònia

BARCELONA
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona