Política

Rull admet que a CDC “hi ha tristesa i consternació” davant la confessió de Jordi Pujol

El nou secretari general de Convergència considera que l'expresident “haurà de prendre decisions en relació el partit”

Josep Rull avisa que a partir del 9 de novembre “serà molt complicat continuar fent les coses igual”

Josep Rull, el nou número dos de CDC, ha assegurat aquest dissabte que va saber de la confessió de Jordi Pujol “uns vint minuts abans que es fes públic”, i que, tot i que “ha triat el dia que ell considerava oportú per fer-ho”, és un fet que “ha colpejat el país i el partit”. En aquest sentit, en declaracions al programa Via Lliure de RAC1, ha admès que a Convergència “hi ha sentiment de tristesa, de consternació i de no entendre masses coses”.

De fet, Rull ha afirmat que, més enllà del comunicat i de respondre davant la justícia, Jordi Pujol també “haurà de prendre decisions en relació a Convergència, justament per enfortir la institució que ell va crear”. No obstant, no ha volgut veure una relació de causa - efecte amb el cas d'Oriol Pujol. “Quan un procés es dilata en el temps, perjudica a tothom i Oriol Pujol va voler fer un pas enrere. Ara el partit està immers en la renovació i en la construcció d'una nova etapa”, ha dit. .

Precisament, sobre aquesta nova etapa del partit que ell encapçala, Rull ha explicat que va entrar en política “per poder ajudar a fer el que aquest país està a punt de fer, que és poder decidir el seu futur, i tenir l'honor d'estar al capdavant en aquesta situació política és extraordinari”.

Segons Rull, una de les seves principals responsabilitats a partir d'ara serà que Convergència “s'expliqui millor” davant la societat i sigui capaç de trencar la desafecció dels ciutadans vers la política. “Una Convergència forta és imprescindible perquè el procés vagi bé, i una Convergència forta és imprescindible per sortir de la crisi”, ha sentenciat.

Respecte a la reunió entre el president Artur Mas i Mariano Rajoy, que s'ha de produir dimecres que ve, ha indicat que la intenció és parlar de tot: de consulta i de crisi. No obstant això, “tenim la temença que ens trobarem un acte de gesticulació, un acte electoral”. I ha afegit:“ Quan Rajoy diu “no puedo ni quiero”, no és veritat. Poder, pot. No hem d'oblidar que qui vol dialogar som nosaltres. Artur Mas vol parlar de tot. Els britànics i escocesos van poder parlar de tot. Dins la Constitució hi ha marge per demanar-li al poble de Catalunya quin vol que sigui el seu futur”.

Així, al seu entendre, “a partir del 9 de novembre serà molt complicat continuar fent les coses igual. Passi el que passi el 9 de novembre, caldrà els instruments més eficaços possibles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.