Política

Bosch: “Entenem la independència com una escombra per fer net”

El portaveu d'ERC al Congrés assegura que la confessió de Jordi Pujol no entorpeix el procés sobiranista sinó que el reafirma

L'alcaldable del partit a Barcelona confia que l'expresident “sabrà fer els passos i gestos que li toquen”

El portaveu d'ERC al Congrés i alcaldable del partit a Barcelona, Alfred Bosch, ha explicat aquest dissabte que, per al partit, el procés independentista s'entén com “una escombra que ajudi a escombrar tot el pols que ha deixat el sistema autonòmic i monàrquic, que s'ha revelat corrupte en molts aspectes”.

Així, ha assegurat que la confessió de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, no entorpeix el seu propòsit d'avançar cap a una Catalunya independent, sinó que ho reafirma: “Mai el procés d'autodeterminació pot ocultar la corrupció, així com els casos de corrupció no poden ocultar el procés”.

En aquest sentit, Bosch confia que Pujol “sabrà fer els passos i gestos que li toquen”, després que aquest divendres admetés que ha tingut diners sense regularitzar a l'estranger.  “Sabrà el que ha de fer”, ha reiterat en declaracions als periodistes després de confiar que assumirà responsabilitats i prendrà les decisions adequades.  

El republicà ha demanat que Pujol s'expliqui de manera exhaustiva, i ha admès que ERC està “satisfeta que es coneguin els fets, tot i que siguin fets tristos”.   Tot i això, ha assegurat que la confessió de Jordi Pujol no entorpirà el diàleg d'ERC amb CiU i amb el seu líder i president de la Generalitat, Artur Mas, i ha garantit que el seu partit farà “tot el possible perquè no es reprodueixin” casos de corrupció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia