Política

Mas: “Jordi Pujol renuncia a l'oficina d'expresident i a la retribució que té”

El president de la Generalitat anuncia que ha pactat també que deixi els càrrecs a CDC i CiU

Artur Mas explica que “conscient de la situació i conscient de la repercussió, Pujol ha posat les coses extremadament fàcils”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimarts que ha acordat amb Jordi Pujol la seva renuncia a l'oficina institucional de què disposava i a la retribució que té com a expresident de la Generalitat. Així mateix, també deixa els càrrecs de president fundador de CDC i el títol honorífic de president fundador de CiU.

Mas ha detallat que, des del dia en què Jordi Pujol va revelar que la seva família té diners sense regularitzar a l'estranger, s'ha reunit dues vegades amb ell i que des del primer moment “va dir que no tornaria a cap reunió de CDC ni de CiU i que totes les distincions honorífiques estaven a la nostra disposició”. No obstant, Mas ha indicat que l'expresident Pujol ja feia més de 10 anys que no prenia cap decisió important en el partit.

Així, després de remarcar que comunica aquestes decisions “amb gran dolor personal”, Mas ha volgut insistir que “conscient de la situació i conscient de la repercussió, Jordi Pujol ha posat les coses extremadament fàcil”. I és que, segons el president, Pujol “ha treballat tota la vida pel seu país, se l'estima molt i, més enllà dels errors, vol seguir ajudant”.

En aquest sentit, Artur Mas ha confessat que de totes les decisions complicades que ha hagut de prendre fins ara aquesta és la que el “colpeig més”. “Per mi, el president Pujol -ha continuat- és el meu pare polític. El dolor és molt gran, és immens. Sento molta pena i compassió, no pas ràbia”.

Malgrat tot, ha subratllat que 23 anys de presidència d'un país no s'esborren d'un dia per un altre i, per tant, ha augurat que, amb el pas del temps, la figura de Jordi Pujol “tindrà les seves taques, com tota persona té, però també els seus actius”.

Dit això, Artur Mas ha sentenciat: “El país passa per davant de qualsevol persona per important o rellevant que sigui. Tots som més important que un, i això val per tothom, i així ha de ser. La col·lectivitat, el país, val més que una persona en concret”.

Per tant, ha demanat no caure en algunes interpretacions que diuen que això pot condicionar el futur del país. “El país té moltes fortaleses, el full de ruta està definit i està suportat per moltíssimes persones. També en tenim debilitats, però el país va endavant”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia