Política

Vila demana depurar responsabilitats i actuar amb contundència en el cas Pujol

El conseller de Territori rebutja obrir una comissió d'investigació al Parlament

Vila vincula els possibles afers de corrupció a la generació política anterior i es mostra partidari de refundar CiU per configurar un espai polític de centre

El conseller de Territori, Santi Vila, espera que s'aclareixi el cas dels diners no declarats de l'expresident Jordi Pujol i ha demanat que es depurin responsabilitats i s'actuï amb “tota contundència”. Tot i així, el conseller no creu que s'hagi d'obrir una comissió d'investigació al Parlament, sobretot si el cas acaba als tribunals.

“Donar totes les explicacions, evidentment. Tolerància zero, evidentment. Espero que si s'aclareixen fets reprovables, es castiguin amb tota la contundència, evidentment”, dit en declaracions a Catalunya Ràdio.

“Dit això, no perdem de vista que un expresident del govern de Catalunya no necessàriament es mereix l'escarni del Parlament, on tothom diu el primer que li passa per la barretina en funció del peu amb què s'ha aixecat”, ha precisat.

Però Vila també ha alertat del risc que alguns actors polítics espanyols ho utilitzin contra el procés sobiranista iniciat a Catalunya. “Hi ha molts sectors i molts espais polítics que segurament estaran molt contents si es pot acreditar alguna d'aquestes acusacions, perquè és evident que des del punt de vista del procés que vivim, el president Pujol és un dels pares intel·lectuals del catalanisme polític que avui ha arribat a les tesis independentistes”, ha sentenciat.

En qualsevol cas, el titular de Territori ha vinculat aquest cas i altres possibles afers de corrupció a la generació política anterior a la seva. I això, segons ell, és un “avantatge” que li permet demanar fer net amb més contundència als possibles escàndols al voltant dels exdirigents de CiU.

De fet, s'ha mostrat fins i tot partidari de refundar el partit per configurar un espai polític de centre que begui al mateix temps de l'esquerra i de la dreta. Tant és així, que ha reconegut que “tot es pot sotmetre a revisió” a CiU, fins i tot el nom.

Pel que fa al procés en sí i la consulta del 9 de novembre, el conseller ha assegurat que té previst participar a la 'V' de la Diada per reclamar poder votar i s'ha mostrat segur que a la tardor es podrà votar la pregunta pactada. En aquest sentit, Vila ha afirmat que pensa implicar-se i fer campanya pel doble sí com a resposta a la consulta. “Sense cap mena de dubte, no tenim alternativa. No tenim res a dialogar. No em sona cap polític espanyol que hagi posat sobre la taula amb rigor i solvència cap solució, que reconegui i respecti que som una nació mil·lenària i que reconegui que ens empobrim. Com que no hi ha ningú a l'Estat que sembla que li preocupi això, les persones honestes que ens dediquem a la política hem de dir als nostres conciutadans que l'única solució es diu votar per la independència”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia