Política

El PSOE pregunta a Hisenda si els Pujol es van acollir a l'amnistia fiscal

Els socialistes també volen saber si Hisenda ha iniciat alguna investigació

El PSOE vol saber si la família de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol es va beneficiar de l'amnistia fiscal del govern espanyol i si, a conseqüència d'això, es va iniciar algun tipus de procediment per esbrinar l'origen dels diners regularitzats.

El portaveu socialista a la comissió d'Hisenda del Congrés dels Diputats, Pedro Saura, ha explicat aquest dijous en una roda de premsa a la seu del partit a Madrid que el seu grup ha registrat una pregunta dirigida al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per saber si “algun membre de la família Pujol s'ha acollit a l'amnistia fiscal”.

En cas que així sigui, el PSOE vol que es faci públic qui ha estat i quants diners ha regularitzat. A més, els socialistes demanen si “s'ha iniciat a partir d'aquí una investigació per part d'Hisenda”.

Saura ha explicat indicat les sospites que la família Pujol “podria haver-se acollit” a l'amnistia fiscal es basen en les declaracions d'alguns membres de la mateixa que han estat publicades als mitjans de comunicació. “Però volem saber-ho, i quina quantia”, ha subratllat.

Al seu parer, “el problema” de l'amnistia fiscal “era que no s'investigava” perquè hi havia un “compromís amb els defraudadors”. “Temem molt que no es va investigar l'origen dels fons i es van acollir a l'amnistia fiscal perquè aquest era el pacte amb els defraudadors”, ha lamentat.

De la seva banda, el secretari d'Economia del PSOE, Manuel de la Rocha, ha opinat que l'expresident “ha de comparèixer davant el Parlament de Catalunya per explicar l'origen de la fortuna que té a Andorra” perquè “és un tema d'extrema gravetat”.

Segons ell, no es tracta de sotmetre Pujol a un “escarni públic”, sinó que ofereixi “explicacions concretes” als ciutadans sobre la procedència dels diners.

Saura i De la Rocha han anunciat que el seu partit presentarà en les pròximes setmanes una “alternativa socialdemòcrata” a la reforma fiscal aprovada pel govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia