Súmate reivindica la consulta del 9-N encara que el TC “segresti les urnes”
Eduardo Reyes fa una crida a participar en la V de l'11 de Setembre
El president de l'entitat sobiranista demanat unitat als partits polítics “per fer el camí que tenim marcat tots junts”
El president de Súmate, Eduardo Reyes, ha fet una crida per anar a votar el 9-N encara que el Tribunal Constitucional (TC) “segresti les urnes” per “demostrar al món sencer” que Catalunya és un país democràtic que vol decidir el seu futur votant.
“Hem d'anar a votar, si ens deixen, bé, i sinó també. És igual que ens prenguin les urnes”, ha dit en declaracions als periodistes després de participar a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent en un acte sobre el paper de la immigració en el procés sobiranista.
El president de Súmate, l'associació sobiranista que agrupa catalans castellanoparlants, ha assegurat que el 9-N els catalans es juguen “poder construir un país millor per als seus fills”, el mateix anhel que va portar moltes famílies de la resta de l'estat com la seva a venir a Catalunya durant els anys del franquisme.
Per això, ha defensat que la consulta s'ha de fer digui el digui el TC i ha avisat que un vet per part de l'Estat a la consulta posaria en evidència la diferència entre la qualitat democràtica que hi ha a Catalunya i a la resta d'Espanya.
Reyes, que s'ha definit com “un socialista sense partit”, ha demanat unitat als partits polítics “per fer el camí que tenim marcat tots junts” i després, un cop assolit l'objectiu, que “es reparteixin el pastís com vulguin”.
A més, ha apuntat que el procés sobiranista també ha de servir perquè “tots i cadascuns de nosaltres diguem el que volem”. És per això que ha fet una crida a participar a la V de Barcelona del pròxim 11 de Setembre, l'“avantsala” del 9-N. “El dia 11 hem de donar una nova mostra de solidaritat i assistir massivament a la convocatòria”, ha dit.
Segons ell, ha arribat l'hora que Catalunya se separi de la resta de l'Estat i eviti que la “corrupta” oligarquia política espanyola “estronqui” el futur dels catalans. “El gran problema de Catalunya és el govern d'Espanya”, ha lamentat.
Preguntat pels periodistes per la confessió de Jordi Pujol, ha reconegut que inicialment va sentir “pena i desengany”, dos sentiments que ara ja no té perquè “si és un xoriço, és un xoriço” i el que haurà de fer ara és respondre davant la justícia i el poble català. Al seu parer, un eventual Estat català serà més eficaç a l'hora de lluitar contra la corrupció.