Política

CDC demana a Pujol que comparegui al Parlament

Rull remarca des de l'UCE que és l'expresident qui ha de prendre la decisió

El coordinador general de CDC considera que la querella presentada per la família a Andorra és una qüestió “estrictament privada”

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit va traslladar ahir a l'expresident Jordi Pujol la necessitat que comparegui al Parlament, i ha qualificat de decisió “estrictament privada” la querella de la família Pujol per vulneració del secret bancari.

En declaracions als mitjans a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada de Conflent, Rull ha explicat que el coordinador de règim intern i comunicació de CDC, Francesc Sánchez -responsable a més de to allò relacionat amb la representació del partit en assumptes judicials-, va visitar aquest dimarts l'expresident a la residènci de Queralbs (Ripollès).

“És una persona que forma part de la direcció del partit. Que li ha trasllat la seva consideració sobre la necessitat que comparegui al Parlament? Sí, ho hem fet, no podem negar que ha estat així. Però res a veure amb un element jurídic, és estrictament polític”, ha assenyalat el número dos de CDC.

Així, ha relatat que Sànchez li “va traslladar en termes polítics el que el partit creu que Pujol ha de fer”, encara que en tot cas ha matisat que ha de ser l'expresident qui prengui la decisió: “No hem demanat la compareixença, però en la mesura que hi ha una majoria (del Parlament) que ho vol, cal ser respectuós i valdrà la pena que aquestes explicacions es puguin dur a terme”.

El també secretari d'Organització de CDC ha estat preguntat d'una altra banda sobre la decisió de la família de Pujol de presentar a Andorra una querella per vulneració del secret bancari i un recurs contra la comissió rogatòria del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz sobre els fons de la família en el principat.

“No tenim coneixement d'aquesta estratègia, més enllà del que ha sortit en els mitjans. És una decisió de la seva família, i no farem cap valoració. Hem iniciat un procés intern de refundació i no ens correspon valorar estratègies judicials de persones concretes”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia