Política

Jordi Pujol torna la Medalla d'Or de Barcelona

L'expresident envia un carta a l'alcalde acompanyada de la Medalla, que l'Ajuntament li va concedir el 1992

Trias va demanar a Pujol que retornés aquesta distinció després de la seva confessió

L'Ajuntament de Barcelona ha fet públic aquest dimecres que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha retornat la Medalla d'Or de la Ciutat que va rebre l'any 1992. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, havia demanat a Pujol que renunciés a aquest reconeixement després de la seva confessió sobre l'existència de comptes no declarats d'una herència a l'estranger.

“L'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol ha comunicat a l'alcalde, Xavier Trias, que atenent a la seva petició, retorna la Medalla d'Or de la Ciutat que li va ser atorgada pel Plenari del Consell Municipal”, confirma el consistori en un comunicat.

L'escrit de l'expresident està datat el 31 de juliol i va ser registrat el passat dilluns 18 d'agost a l'Ajuntament, acompanyat amb la Medalla.

Pujol va acordar el passat 29 de juliol amb el president de la Generalitat, Artur Mas, la seva renúncia a totes les prerrogatives institucionals i als càrrecs a CiU i CDC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.