Política

EU-l'Entesa d'Alcoi demana responsabilitats pels sobrecostos del Calderon

Els denunciants asseguren que hi ha obres que són producte del saqueig de les arques públiques

Els “Macroprojectes” dels anteriors governs com la urbanització de Serelles, el pàrking de la Rosaleda, el complex La Estambrera, el projecte del Boulevard i els sobrecostos del Teatre Calderón són producte del saqueig de les arques públiques. Projectes, tots ells, allunyats de l'urbanisme compacte, sostenible i respectuós amb els criteris urbanístics actuals.

En tots els casos, renunciant al bé comú a través dels interessos especulatius. Fomentant la connivència fosca entre polítics locals i grans empresaris de la rajola. I sobrebeneficiant descaradament a una oligarquia altoempresarial vinculada a la corrupció urbanística com és el cas de Ortiz e hijos.

De fet, Alcoi sempre perd. En l'àmbit econòmic, urbanístic, mediambiental i arquitectònic. Amb la inacabada urbanització de Serelles es resta patrimoni mediambiental. Amb la Estambrera es renuncia a l'equilibri arquitectònic del nostre patrimoni BIC (Bé d'Interés Cultural). I amb el Boulevard, el pàrking de la Rosaleda i el Teatre Calderón la sagnia econòmica continua sent preocupant.

Tots ells, han suposat unes despeses innecessàries per a les arques municipals. Un saqueig que, amb les actuals sentències com la del pàrking de la Rosaleda o els sobrecostos del Teatre Calderón, continua. S'ha generat un sobrecost sospitosament injustificable. Ja va sent hora que Jordi Sedano i Fernando Pastor donen explicacions.

Paco Agulló, Regidor d'Esquerra Unida-l'Entesa a l'Ajuntament d'Alcoi afirma que “és intolerable que les despeses dels ruïnosos “Macroprojectes” urbanístics dels governs municipals anteriors recaiguin en tots els ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat. En canvi, els beneficis, recauen, com sempre, en poques mans. Per dignitat, honradesa i ètica política, els responsables polítics dels anteriors governs municipals deurien donar explicacions al respecte, demanar disculpes públiques per la seva gestió urbanística, renunciar al seu càrrec actual i assumir amb el seu patrimoni personal part de la desfeta econòmica d'aquests projectes”

En cas contrari, també afirma que “des d'Esquerra Unida l'Entesa ja estem avaluant tots els instruments legals al nostre abast per a que fets com aquests no quedin en l'oblit. Els responsables polítics perdin la seva impunitat davant de possibles saquejos de les arques públiques. I, en la mesura de lo possible, restableixin amb el seu patrimoni personal, les pèrdues causades al poble d'Alcoi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia