Política

La ‘Cantata per la consulta' de Porqueres, multitudinària

Centenars de persones van assistir a l'acte, que va incloure la confecció d'una V amb espelmes

L'assaig al Pla de l'Estany de la V de la Diada va tenir lloc diumenge al vespre a la plaça Major de Porqueres, amb la Cantata per la consulta, una festa reivindicativa organitzada per l'ANC de la comarca i l'Ajuntament. Hi van participar unes 1.500 persones, segons els promotors.

El programa va tenir d'actes principals una encesa de centenars d'espelmes grogues i vermelles, disposades en forma de V, i la cantata pròpiament dita. L'actuació va consistir en la interpretació de vuit temes de Lluís Llach –entre els quals, L'estaca– a càrrec d'un centenar de cantaires voluntaris que havien assajat al llarg de l'estiu. Els temes es van acompanyar d'una escenografia en què van participar els personatges de L'estaca, l'avi Siset i el nét que narra la història. El mateix cantautor de Verges va assistir a la festa i va intervenir a l'hora dels parlaments: “No hi ha ciutadans lliures si el col·lectiu en què viuen no és lliure també. No serem mai ciutadans lliures si no vivim en un poble alliberat”, va dir Llach. També va ser present en la Cantata per la consulta el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, que, referint-se a l'estat d'ànim de l'entitat, va afirmar: “La gent de l'ANC no veu el got mig buit ni mig ple; la gent de l'ANC va a buscar l'aigua que falta per omplir el got.”

LA FRASE

No serem mai ciutadans lliures si no vivim en un poble alliberat
Lluís Llach
CANTAUTOR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia