Política

ERC respon a Cospedal que la gran aliança ja existeix i és la que vol votar el 9-N

Marta Rovira recorda que ara a Catalunya “no es volen convocar eleccions sinó una consulta”

La dirigent republicana assegura que “no hi ha cap excusa ni cap motiu que no ens permeti votar”

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha considerat aquest dissabte que la idea d'un front antisobiranista llançada per la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, és un nou intent “per prohibir que votem” i li ha recordat que ja existeix una gran aliança a favor de la consulta del 9-N.

“La gran aliança aquí és la de la majoria del poble de Catalunya que defensa el dret de vot dels catalans”, ha dit davant de l'executiva del seu partit l'endemà la dirigent popular proposés “una gran coalició” contra l'independentisme integrat per PP, Cs, UPyD, PSC i UDC. Un oferiment que només la formació de Rosa Díez es va mostrar disposada a acceptar.

“Aquí no s'han convocat eleccions sinó una consulta. Això no va de partits polítics sinó que els ciutadans de Catalunya decideixin sobre el futur del país”, ha afegit Rovira. I és que per la diputada republicana, la proposta de Cospedal és “un nou invent per prohibir que votem”.

“No hi ha cap excusa ni cap motiu legal o jurídic que no ens permeti votar el 9-N. La consulta rau en la sobirania popular i això és inqüestionable, fins i tot pel TC”, ha dit.

A més, ha defensat que la consulta serà totalment legal i acordada: “Legal perquè tenim un marc rigorós com serà la Llei de consultes i acordada perquè hem arribat a un gran acord polític entre sis formacions polítiques per tirar endavant la consulta”.

La secretària general d'ERC ha sostingut que s'ha guanyat la legitimitat política i jurídica al llarg d'aquests dos anys i “ara ha arribat l'hora decisiva. “Tenim tota la força i la il·lusió de construir un país nou i contra questa força i esperança col·lectiva no podrà res ni ningú”, ha sentenciat.

“Persistirem i el Govern espanyol no podrà contra un poble unit, alegre i combatiu”, ha garantit. “Votarem i no hi ha ni un sol motiu polític, jurídic i legal per impedir que el 9-N decidim el nostre futur”, ha conclòs.

D'altra banda, ha demanat a les formacions sobiranistes que no especulin sobre la viabilitat de la consulta. “D'obstacles i dubtes ja en posaran i ja ens n'imposaran els que des del primer moment no volen que el poble català pugui votar”, ha apuntat.

“Estem preparats. Tot el que depèn de nosaltres està preparat i hem de treballar conjuntament per enfortir-ho perquè tenim el mandat democràtic, la via legal i el suport polític i social per a fer-ho”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Illa visita la Zarzuela per “normalitzar” les relacions amb Felip VI

barcelona
Política

Allau de crítiques a Junts per tombar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
JUSTÍCIA

Espadaler vol “reconvertir” Via Laietana 43 en “espai de memòria”

barcelona
orient mitjà

Què se sap de les explosions de cercapersones que ha colpejat Hezbol·là?

barcelona
Política

Marta Vilalta no formarà part de cap candidatura d’ERC

barcelona
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera
Alex Salmond
Exlíder de l’SNP i fundador del partit de l’Alba

“Escòcia serà independent abans de deu anys”

Londres
habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona