Política

El president de la FMC diu que s'haurien estalviat “inconvenients” si les coses s'haguessin gestionat diferent

Xavier Amor creu que s'està davant d'un tema administratiu “més que penal”

declara als jutjats de Sabadell sobre els suposats sobresous a la Federació de Municipis de Catalunya

El president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, ha considerat aquest dimarts que si les retribucions que rebien els alcaldes s'haguessin gestionat d'un altra manera en l'anterior etapa s'haurien estalviat “inconvenients”. “El nom que té el concepte podria haver estat un altre i ens hauríem estalviat aquests inconvenients”, ha dit després de declarar durant poc més de mitja hora als jutjats de Sabadell en la quarta i darrera jornada de declaracions d'una quarantena d'alcalde que haurien cobrat suposats sobresous de la FMC. L'actual president ha considerat que, en tot cas, s'està davant d'un tema administratiu “més que penal” i ha confiat que s'acabarà aclarint “totalment”.

Amor ha estat el primer en declarar en la darrera jornada de declaracions als jutjats de Sabadell pels suposats sobresous de la FMC. L'actual president de l'organització ha arribat poc abans de les 9 hores als jutjats i ha estat dins de la sala durant poc més de mitja hora.

A la sortida, ha explicat que la seva declaració ha anat “en la línia de col·laboració amb la justícia per aclarir l'etapa anterior” a la federació. En aquest sentit, ha considerat que el tema que està en qüestió és “més administratiu que legal o penal” i ha reconegut que si s'hagués utilitzat un altre concepte en aquestes retribucions s'haurien estalviant els “inconvenients”.

Ha explicat que el canvi que es va introduir el 2013, a partir de quan els alcaldes van haver de començar a presentar tiquets per les despeses, es va fer perquè es va acabar la moratòria que hi havia en aquest sentit i es van canviar els estatuts. Des de llavors, ha recordat que els alcaldes presenten justificants de les seves despeses.

L'actual president ha desitjat que la investigació sigui ràpida i s'aclareixi el tema per tal de poder “començar una nova etapa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESCÒCIA

El líder escocès i de l’SNP reafirma la urgència de la independència

BARCELONA
VATICÀ

El papa inicia aquest dilluns una gira pel sud-est asiàtic i Oceania

BARCELONA
ESTATS UNITS

Trump defensa legalitzar el consum personal de marihuana a Florida

BARCELONA
EUROPA

L’extrema dreta guanya per primer cop unes eleccions regionals a Alemanya

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Macron rep dilluns Cazeneuve, el seu nom preferit per a primer ministre

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Crida a la vaga general a Israel per forçar una treva i el retorn dels ostatges

BARCELONA

Espadaler confirma Jordi Font al capdavant del Memorial Democràtic

PORTBOU
GUERRA A EUROPA

Ucraïna colpeja amb drons quinze regions russes, inclosa Moscou

BARCELONA
ALEMANYA

Arrenca la votació a dos lands de l’est on l’extrema dreta surt favorita

BARCELONA