Política

La nova executiva del PSC, a votació el dia 20

Es triarà en una assemblea a Santa Cristina oberta a tots els militants

El PSC presentarà la nova executiva de la federació a les comarques gironines en una assemblea de militants que es farà dissabte, dia 20, a Santa Cristina d'Aro. Amb aquest acte, el partit vol donar per tancada una etapa i iniciar-ne una de nova en la qual, segons el primer secretari de la federació, Juli Fernández, “la unitat prioritzarà la construcció d'un projecte col·lectiu que estarà centrat en el municipalisme que sempre ha caracteritzat el PSC”.

La nova executiva mantindrà els actuals membres, que són els alcaldes Teresa Ferrés (Palamós), Estanis Puig (l'Escala), Consol Cantenys (Vilafant) i Esteve Pujol (Camprodon); el diputat Àlex Sáez i el senador Rafel Bruguera; el secretari d'organització, Marc Lamuà, i el secretari d'acció electoral, David Maldonado. Segons Fernández, no es completaran totes les vacants sinó que es faran només entre sis i vuit incorporacions representatives del territori, en espera de triar nova executiva en el congrés ordinari que està previst per a finals del 2015. “Entenc que cal donar un nou impuls a l'executiva i que el nostre objectiu ara mateix és confeccionar bones llistes per a les municipals”, sosté Fernández.

No hi haurà congrés

Tal com estava previst, Fernández ha desestimat l'exigència dels crítics socialistes de fer un congrés per triar la nova executiva, però, d'altra banda, tampoc no ha optat per l'opció de fer un consell de federació. La fórmula escollida ha estat una assemblea en la qual podran participar tots els militants socialistes gironins amb veu i vot.

La renovació arriba després que el mes d'abril passat dimitissin en bloc fins a deu membres de l'executiva –abans ja s'havien produït altres renúncies–, entre els quals hi ha Joaquim Nadal, Pia Bosch, Marina Geli i Manel Nadal. A partir de llavors va començar una pugna entre la direcció i el corrent crític sobre la manera com calia decidir els nous membres de l'executiva. Els dimissionaris exigien un congrés i que Fernández posés a prova el seu lideratge. Per la seva banda, la direcció negava la necessitat –i també l'obligació– de fer un congrés i apostava per l'assemblea de militants.

La marxa de Pere Navarro en l'àmbit nacional va amortir la tensió entre les dues parts, però en cap cas va encarrilar la reconciliació. Ambdós bàndols estan més centrats, ara mateix, a confeccionar llistes per als comicis municipals que no pas en les lluites internes del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia