Política

Es demana una auditoria urgent per a l'Ajuntament de Torrent de l'Horta

Per a la coalició Compromís, les declaracions del regidor d'Economia, reconeixent que el deute de l'Ajuntament de Torrent correspon en un 47% a gestions anteriors al Partido Popular, fan necessària l'assumpció de responsabilitats polítiques

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Vicent Beguer, ha demanat públicament una Auditoria urgent del deute de l'Ajuntament després que el regidor d'Economia, el popular Jorge Planells, reconeguera al Plenari d'aprovació del Compte General del 2013 que el 47% del deute municipal correspon a gestions anteriors al Partido Popular.

Aquesta informació contradiu tots els comunicats anteriors emesos pel Partido Popular, on s'acusava als anteriors governs socialistes de ser els principals responsables del deute municipal, quan la realitat és que els dos partits que han governat Torrent són coresponsables de l'actual situació financera de la Corporació.

Aquesta afirmació, de ser certa, demostra que el 53% del deute de l'Ajuntament correspon als 7 anys de gestió del Partido Popular.

Per a Compromís per Torrent els principals responsables polítics de l'actual situació, són per ordre cronològic Jesús Ros, María José Catalá i Amparo Folgado, actual alcaldessa i mà dreta de Catalá fins el 2011.

Beguer ha recordat que Compromís ve demanant una Auditoria financera i administrativa de l'Ajuntament des del 2007, quan la Corporació va canviar de signe polític, per tal d'aclarir responsabilitats en la gestió i perquè la ciutadania de Torrent sàpia públicament qui han sigut els encarregats de portar-nos a la situació actual.

Finalment Beguer ha advertit que aquesta petició no és gratuïta, i la no compareixença pública, per tal d'explicar com s'ha generat aquest deute, especialment el forat produït per 7 anys de gestió del PP, atés que la resta correspon als 28 anys anteriors, provocarà l'actuació immediata de Compromís davant el Tribunal de Cuentas a l'objecte d'aclarir les responsabilitats comptables i patrimonials que corresponguen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia