Política

Tomben l'estàtua de Jordi Pujol de Premià de Dalt

L'Ajuntament assegura que es tracta d'un acte vandàlic i que després de reparar els danys causats tornaran a col·locar l'escultura de l'expresident

L'escultura de Jordi Pujol i Soley ha aparegut tombada aquest dimarts al matí a Premià de Dalt. Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat es tracta del segon acte vandàlic que pateix, després que a la vigília de la Diada aparegués tacada amb pintura blanca. Des del consistori han anunciat que operaris municipals han retirat l'escultura, que ha caigut a terra i ha patit alguns danys. Un cop l'autor de l'escultura hagi reparat els danys, un artista local de Premià de Dalt, es tornarà a col·locar al mateix lloc.

L'Ajuntament de Premià de Dalt ha condemnat aquest nou episodi vandàlic i ha lamentat “que hi hagi persones que no respectin la voluntat democràtica de mantenir els honors i distincions atorgades a Jordi Pujol, expressada per la Comissió de Valoració dels Honors i Distincions Municipals de forma unànime el passat 8 de setembre de 2014”.

Des del consistori remarquen que és “casual” que els dos actes vandàlics hagin coincidit amb dos dies assenyalats per qüestions “nacionals”, com la Diada i el dia que el Tribunal Constitucional va susprendre cautelarment la Llei de Consultes i el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. En aquest sentit, es recorda que l'Ajuntament de Premià de Dalt va donar suport a la consulta per una àmplia majoria (15 vots a favor i 2 en contra), el passat 22 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El Col·lectiu Primer d’Octubre també presenta candidatura al congrés d’ERC

barcelona
Pròxim Orient

Tres israelians moren en un atac a un pas fronterer de Cisjordània

Barcelona
Veneçuela

L’opositor González Urrutia rep asil polític a l’Estat espanyol

Barcelona
política

El TC engega el debat de la llei d’amnistia

Barcelona
Lluís Llach
President de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

“L’independentisme institucional, tot, s’ha de renovar o canviar”

Barcelona
Girona inicia un nou curs
opinió

Girona inicia un nou curs

Alcalde de Girona
Europa

El Regne Unit i Irlanda celebraran una cimera anual

Barcelona
Estat francès

Milers de manifestants protesten contra el “cop de força de Macron

Barcelona
Pròxim Orient

L’activista nord-americana va morir per la bala d’un “franctirador israelià”

Barcelona