Política

Mossens i diaques donen suport al dret a decidir

Impulsen un manifest que ha estat presentat aquest divendres

Consideren que la Constitució “s'hauria d'aplicar de tal manera que fes possible que les nacions que formen l'Estat Espanyol puguin decidir lliurement el seu futur”

Un grup de mossens i diaques, majoritàriament de la diòcesi de Girona, han signat un manifest en favor del dret a decidir i han reivindicat la llibertat dels responsables de l'Església per escollir qualsevol posicionament polític. Fins ara, 57 capellans i diaques han donat suport al document, però els impulsors esperen noves adhesions a través de la pàgina web cristians.cat .

En el text, afirmen que no volem posar-se “al davant de la gent dels nostres pobles” però tampoc en volen quedar “al marge”. Consideren que quan s'afirma que Catalunya “no té dret a l'autodeterminació i que seria il·legal la consulta del 9-N, s'està usant la llei per impedir un dret fonamental que és anterior i superior a l'ordenament jurídic vigents”. I afegixen: “La Constitució del 1978 hauria d'aplicar-se de tal manera que fes possible que les nacions que formen l'Estat Espanyol puguin decidir lliurement el seu futur”

Els preveres i diaques consideren fonamental “conèixer” els desitjos dels ciutadans “per assumir decisions, siguin les que siguin, i per configurar el present i el futur” de Catalunya. Alhora, defensen “la llibertat dels responsables de l'Església respecte a qualsevol posicionament polític com també la legitimitat moral del dret a decidir dels ciutadans de Catalunya”.

Els mossens i diaques se sumen així a la demanda que ja van fer anteriorment els bisbes de Girona i Solsona, Francesc Pardo i Xavier Novell, i l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia