Política

Mas: “Anem endavant i ho farem junts”

Els partits proconsulta acorden treballar conjuntament per superar les traves de l'Estat per poder votar el 9-N amb totes les garanties

El president de la Generalitat destaca que les condicions de treball són difícils perquè s'enfronta un a “Estat que està actuant amb gran hostilitat i tota mena d'impediments”

La cimera dels partits proconsulta ha acabat després de set hores amb el compromís que treballaran junts per superar les traves de l'Estat perquè els catalans puguin votar el proper 9-N amb totes les garanties. Però no han volgut revelar quina serà l'estratègia que seguiran per intentar blindar la votació. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que la reunió “ha anat bé” i sobretot ha volgut destacar que totes les formacions continuaran treballant juntes per aconseguir aquest objectiu. “Anem i anirem endavant i, a més, ho farem junts. Aquesta és la nostra força”.

Després de vuit hores de reunió, Mas ha comparegut a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat juntament amb la vicepresidenta, Joana Ortega, el conseller de Presidència, Francesc Homs, i els dirigents Oriol Junqueras i Marta Rovira (ERC), Joan Herrera i Joan mena (ICV-EUiA); David Fernández i Quim Arrufat (CUP); i Jordi Turull i Ramon Espadaler (CiU).

Mas ha explica que ha estat una jornada “molt intensa” i amb “moltes hores de treball” però que han estat “ben utilitzades”. També ha destacat que Catalunya s'enfronta un a “Estat que està actuant amb gran hostilitat i tota mena d'impediments” i que aquest fet dificulta enormement les condicions de treball.

En la seva intervenció , Junqueras ha indicat que seguiran treballant junts però ha apel·lat a la discreció per superar les “traves” de l'Estat. En aquesta mateixa línia, Herrera ha explicat que les mesures s'aniran “veient en els pròxims dies i hores” i ha carregat contra el govern espanyol per tenir “al·lèrgia a la democràcia”. David Fernández (CUP) ha constatat que cal garantir la consulta “tant sí com no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia