Política

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola vol més recursos

Els grups municipals denuncien la corrupció i reclamen la participació dels joves

Més recursos econòmics per part del Govern central, el reconeixement del deute històric de l'Estat amb el País Valencià, junt a la denuncia de la corrupció política i el paper fonamental que han de jugar els joves en la política municipal són les reivindicacions més importants que els tres grups municipals de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola han demanat en el manifest conjunt elaborat amb motiu de la festivitat del 9 d'Octubre que ha estat donat a conèixer als ciutadans en els actes finals de la celebració.

Tant el grup municipal del PP, Partit Socialista del PV-PSOE i Compromís reconeixen el qüestionament, «cada vegada més radicalitzat» de la societat que exigeix a la classe política «més participació, un sistema econòmic i social més just, una reforma de les institucions que contemple els avanços consolidats per l'Estat de les autonomies, així com una millor redistribució de la riquesa i una major atenció ciutadana».

Els tres grups municipals coincideixen en què «el deteriorament de la imatge social dels responsables públics ha aconseguit durant els últims anys unes cotes alarmants a causa dels casos de corrupció en què s'han vist involucrats alguns d'ells», pel que «sense recuperar el crèdit social dels servidors públics, no serà possible convocar amb èxit a la ciutadania a implicar-se i comprometre's en la gestió pública des dels diferents àmbits de participació directa que una democràcia renovada puga oferir-los».

A més, consideren que «és imprescindible promoure un canvi que aposte per un nou model de creixement econòmic, que genere treball i que garantisca als jóvens expectatives de futur i oportunitats en el present», destacant el paper determinant dels joves que també afecta la política municipal.

Per últim, PP, PSOE-PSPV i Compromís reivindiquen que «les institucions valencianes tinguen el prestigi i la utilitat que realment es mereixen», sol·licitant a la Generalitat, «i que al seu torn ho requerisca al Govern central, el reconeixement del deute històric valencià i que els pressupostos generals de l'Estat assignen cada any els recursos econòmics que ens corresponen en funció de la població i del pes econòmic de la comunitat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia