Política

Homs assegura que la nova consulta “no és impugnable”

El govern llança avui una campanya per aconseguir els 20.000 voluntaris necessaris per a la posada en marxa del dispositiu de participació

El conseller de la Presidència explica que els ciutadans que no siguin a Catalunya el 9-N tindran 15 dies més per votar

  • Francesc Homs, conseller de la Presidència i portaveu del govern ANDREU PUIG.
  • VÍDEO: Nova campanya institucional del 9-N

La nova consulta del 9-N “no és impugnable” per part de l'Estat. Si més no, així ho ha assegurat aquest dimecres el conseller de la Presidència i portaveu, Francesc Homs, en declaracions a El Món a RAC1. “Les decisions preses no són impugnables, ho tenen molt difícil”, ha afirmat el conseller. I ha volgut afegir: “Haurien d'identificar què impugnen”, donat que no està previst que el president de la Generalitat, Artur Mas, signi cap nou decret per fer possible aquesta consulta.

En aquest context, ha avançat que el govern llançarà aquest dimecres una campanya per aconseguir els 20.000 voluntaris necessaris per fer possible la posada en marxa del dispositiu per al 9-N. Concretament, el conseller ha detallat que es necessiten 18.000 voluntaris, que es distribuiran de tres en tres per cadascuna de les 6.000 meses electorals, que hi haurà en els 600 punts de participació arreu del territori. A més, calen uns 3.000 funcionaris voluntaris per garantir el compliment dels processos administratius.

En aquest sentit, ha indicat que la llei de consultes suspesa pel Tribunal Constitucional (TC), “ja descansava sobre el voluntarisme” perquè, malgrat es fes un sorteig per escollir els candidats, aquests no estaven obligats a acceptar sota cap tipus de sanció administrativa.

Homs també ha apuntat que no hi haurà vot anticipat, ja que el registre de vot es fa al mateix punt de participació; però que els ciutadans que no siguin a Catalunya el 9-N tindran quinze dies per votar a la nova consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.