Política

David Fernández avança que gairebé s'ha tancat un acord sobre les garanties del 9-N

El diputat de la CUP anuncia que es constituirà un consell general de participació amb funcions de supervisió

El diputat de la CUP, David Fernández, ha assegurat que està pràcticament tancat amb el Govern un acord sobre les 11 condicions que el seu partit va posar per donar suport al 9-N. En declaracions a Catalunya Ràdio, Fernández ha explicat que hi ha acord sobre 8 dels punts i que aquesta tarda s'acabaran de tancar els serrells pendents: el compromís per escrit del Govern amb el 9-N i que no es prenguin decisions unilaterals davant una nova prohibició de l'Estat. A més, Fernández ha anunciat que aquest dimecres es constituirà un consell general de participació format per professionals i que supervisarà el 9-N. Segons Fernández, ERC debat aquest dilluns si s'hi suma i ICV no hi serà “encara”.

“Se n'accepten vuit, i respecte als altres tres, es rebutja una conselleria específica per organitzar la consulta, però en el seu lloc hi haurà una comissió, mentre que s'ha produït una refosa dels altres dos punts”, ha explicat.

L'esmentada “refosa”, ha indicat, és molt important ja que significa que l'executiu d'Artur Mas “es compromet que aquesta vegada no farà un pas enrere encara que el Govern espanyol també intenti impedir la nova consulta”.

Per la CUP, ha afirmat Fernàndez, el 9 de novembre hauria de suposar “una mobilització desbordant”, per a la qual cosa “el desitjable seria que com a mínim hi hagi dos milions de vots”.

Sobre la ruptura de la unitat dels partits proconsulta, ha explicat que “la crisi de confiança comença immediatament després que el Govern decideix retirar la campanya institucional”, i l'ha atribuït “al tacticisme” i “als interessos electorals” dels partits.

Segons David Fernàndez, la proposta d'ICV que el 9-N hi hagi una jornada de protesta és compatible amb el procés participatiu, de manera que confia que els ecosocialistes “també estaran presents el 9-N” amb el seu propi format de mobilització.

Segons el seu parer, “no hi haurà més fotos de cimeres, però la unitat pot existir si els partits estan coordinats”, i ha reiterat que la CUP no anirà en una única llista electoral unitària del bloc independentista a les eleccions catalanes plebiscitàries.

Sobre la declaració unilateral d'independència que preconitzen ja diversos partits, David Fernàndez ha apuntat que la CUP hi està a favor “però sempre que la independència quedi ratificada en un referèndum d'autodeterminació posterior”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona
GUERRA A GAZA

Primeres vacunes contra la pòlio, en una altra mortífera jornada d’atacs a la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Manila i Pequín s’acusen d’un altre incident al mar de la Xina meridional

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Quart dia d’incursió israeliana a Jenín, a la Cisjordània ocupada

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

El Brasil tanca la xarxa social X i eleva el to de la disputa amb Musk

BARCELONA
Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

barcelona
Política

Montero promet a les autonomies poder optar al finançament singular català

barcelona
GUERRA A EUROPA

El secretari general aliat justifica la incursió de Kíiv a Rússia

BARCELONA