Política

ALBERT PLANA

ALCALDE D'AMER (CIU)

“La secretària té la baixa per malaltia”

“Ara instal·larem llums indirectes i un circuit de megafonia sota les voltes de la plaça de la Vila que hauria d'estar a punt per Nadal”

“El nivell d'endeutament ha passat a ser del 70% el 2009 al 42% el 2014”

Per feina
Albert Plana, de 79 anys, va néixer al barri de Navas, al districte barceloní de Sant Andreu. Antic director comercial d'una gran empresa de begudes, és militant de CDC des de fa 26 anys. Viu a Amer des de fa dues dècades i va acceptar ser-ne el batlle el 2013, després de la renúncia d'Alba Serra. Plana cedirà el lloc a Maria Rosa Vila com a alcaldable de CDC.

Plana es va comprometre a acabar el mandat, quan va rellevar Alba Serra el febrer del 2013. Diu que el conflicte amb la secretària interventora, Concepció Aguilera, és el més dur que li ha tocat negociar, però està satisfet del que s'ha fet.

Què han fet des que vostè va arribar a l'alcaldia?
El primer que vaig voler saber és quins projectes estaven encallats i quins objectius hi havia. I em vaig trobar que l'eix de tot l'Ajuntament era el mateix: la senyora secretària. Assessorat degudament i jurídicament, vaig fer una cosa que s'hauria d'haver fet anys enrere, un decret d'alcaldia i dir-li: “Bon dia, senyora Conxita. Tingui aquest paper i se la convida a marxar.” I ella aquell dia va dir: “I què s'entén que haig de fer?” “Vostè agafi les coses i se'n va cap a casa. Farem una anàlisi comptable del que hi ha i, fins llavors, a casa.”
Després de tants conflictes, en quina situació està el cas?
Està suspesa de sou i feina. Va estar-hi cinc mesos. Ella va dir que estava de baixa i va aconseguir un ajornament per malaltia de 90 dies. Ara estem en aquest procés. Quan ella torni, haurà de marxar per cinc mesos més de suspensió de sou i feina que encara li falten.
Una auditoria va descobrir que havia gastat 27.000 euros d'un judici seu amb diners públics?
Però l'auditoria és molt cara i vam recular fins a quatre anys enrere. Ho vam fer i va sortir, en diverses ocasions, que [ella] havia sostret diners de l'Ajuntament per pagar coses pròpies. Hi ha una querella per malversació, i estic citat al jutjat el 20 de novembre.
Canviant de qüestió, està a punt
la nova plaça de la Vila?
A la plaça, no s'hi podrà aparcar. Estem acabant el procés de construcció de la plaça. El que és el paviment del centre i el sotavoltes ja està acabat. Ara, al sotavoltes, hi aniran llums indirectes. Ara ja estem intentant que no s'aparqui a la plaça. Hem prohibit l'aparcament per aprofitar al màxim la plaça.
Quan ho tindran acabat?
A mi, m'agradaria inaugurar-ho d'aquí a dos mesos, abans de Nadal. Hi aniran llums indirectes i, a més a més, un circuit de megafonia perquè qualsevol acte o festa es pugui sentir des de tot arreu.
Què més han fet?
També hem pogut inaugurar l'espai polivalent, un dels antics tallers que tenia l'estació [de tren]. L'hem renovat completament per a gaudi de totes les entitats. Està acabat i inaugurat des de fa un parell de mesos. Ara tenim dos sostres importants, el pavelló i la sala.
Alguna altra obra?
Al camp de futbol, hi havia uns barracons de fusta pels quals estàvem pagant lloguers impressionants [uns quinze mil euros a l'any]. Ara hem començat a fer els vestidors nous, quatre vestidors, una sala de juntes, un bar i un espai per a l'àrbitre. I era una obra encallada des de fa temps. També hem fet un pla de millores per a l'escola.
Creu que han fet bona feina?
La plaça de la Vila, el carrer Girona, els vestidors [amb subvenció del Puosc i ingressos d'Hipra]... La gent podria pensar que tenim un gran deute. Però el 2009 l'índex d'endeutament era del 70% i el 2014 és del 42% gràcies a la bona gestió de l'equip de govern. A més he volgut que hi hagi total transparència dels comptes per a la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PP admet les necessitats “asimètriques” de finançament però vol una negociació multilateral

barcelona
Estats Units

Harris proposa “un nou camí” després d’una dècada de polarització política

Barcelona
Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona