Política

Via lliure per a l'ampliació de la seu central d'Hipra a Amer

L'empresa integrarà un terreny de 6.500 m², després que el ple municipal hagi aprovat un pla parcial

Prepara per al 2017 la nova planta de producció, en el marc d'una inversió de 50 milions

La companyia farmacèutica veterinària Hipra, amb seu a Amer, ampliarà les instal·lacions amb uns terrenys de 6.500 m² a tocar de les instal·lacions centrals. El pla parcial 1 (PP1), aprovat dilluns per l'Ajuntament d'Amer, permetrà que Hipra disposi d'una parcel·la “per a ús propi”, assenyalen fonts de l'empresa.

Laboratorios Hipra SA és una de les empreses gironines i catalanes que més creixen. El 2013 va facturar 151 milions. Amb l'aprovació provisional de dilluns, que ha de ser ratificada per la comissió d'Urbanisme, la companyia delimitarà tota la zona i podrà disposar de la parcel·la que ara “integrarà” –segons fonts de la companyia–. Els terrenys, de 6.500 m², es podrien destinar a magatzems i a més aparcaments. La parcel·la quedarà envoltada per un vial, al qual s'accedirà per una rotonda que, tal com mana la llei, caldrà construir.

Cessió al municipi

Inicialment, el vial travessava pel mig la parcel·la on vol fer l'ampliació Hipra. Un conveni entre Hipra, la família Junquera i l'Ajuntament permetrà que l'empresa creixi. Tant la companyia farmacèutica veterinària com la família Junquera, que té uns terrenys residencials darrere l'empresa, han fet una cessió d'equipaments al municipi. D'aquesta manera, l'Ajuntament disposarà d'una àrea d'equipaments a tocar de l'escola.

La família Junquera ha accedit a fer una “cessió avançada” al municipi, independentment de quan pugui desenvolupar urbanísticament els seus terrenys.

L'aprovació provisional del PP1 d'Amer, que inclou les normes subsidiàries i el subsector 2, es va fer en el ple extraordinari de dilluns. Hi van estar a favor cinc regidors de CiU, en l'equip de govern, i l'edil no adscrit, Moisès Garcia. En canvi, els dos regidors d'ERC, amb Jordi Ollé al capdavant, es van abstenir en un punt i es van oposar als altres dos.

El regidor no adscrit, Moisès Garcia, destaca que el creixement d'Hipra és “vital per al poble”. “La majoria de les inversions a Amer es poden fer gràcies al fet que hi sigui”, assenyala l'edil, que va deixar ERC a principis d'any.

Un regidor per un altre

En les votacions dels tres punts, es va haver d'absentar de la sala el tinent d'alcalde Narcís Junquera (CiU) ja que la seva família és propietària dels esmentats terrenys residencials. En la sessió no hi van poder ser els regidors d'ERC Xavier Targa i Montserrat Casellas. Al final de la votació dels punts de l'ampliació d'Hipra, el regidor convergent Xavier Castelló va deixar la sala de plens per motius personals, i Junquera hi va accedir.

L'alcalde, Albert Plana (CiU), destaca que les gestions amb Hipra s'han desencallat en els últims mesos, des que la secretària interventora, Concepció Aguilera, està suspesa de sou i feina. Dins el pla parcial 3 (PP3), Hipra ja ha fet fa poc una rotonda al sector per millorar l'accés a l'empresa, la qual cosa és un pas previ a l'ampliació de la nau productiva.

Hipra està en fase de desenvolupament, i Plana recorda que “invertirà uns 50 milions d'euros i crearà 250 llocs de treball”. L'empresa ha confirmat que aquests números seran realitat d'aquí a dos anys i dos mesos, quan es calcula que estarà a punt la nova planta de producció.

LA FRASE

Hipra invertirà 50 milions i crearà 250 llocs de treball. Hi havia coses pendents que es desencallen
Albert Plana
ALCALDE D'AMER (ciU)

LA XIFRA

3
parts
signaran el conveni del sector a tocar de l'Hipra: l'empresa, l'Ajuntament i la família Junquera.

LA DATA

20.10.14
Es va fer
el ple extraordinari en què l'equip de govern, de CiU, i l'edil no adscrit van avalar l'expansió d'Hipra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.