Política

Ortega: “No tancarem cap punt de participació si hi ha cua de gent per votar”

La vicepresidenta del govern fa una crida a la participació i avisa que la lectura “serà molt diferent si acudeixen milers de persones o si hi acudeixen més d'un milió”

Joana Ortega considera que la capacitat “d'innovació que té el govern espanyol per impugnar tot allò que es faci en el nostre país té un límit”

A partir d'aquesta tarda es pot consultar la pàgina web per saber on s'ha d'anar a votar

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha facilitat aquest dimecres les últimes dades actualitzades sobre el procés participatiu del proper 9 de novembre i ha avançat que el govern “no tancarà cap punt de participació si hi ha cua de gent per votar”, malgrat oficialment l'horari marqui les vuit del vespre com a hora de tancament.

Així, segons ha detallat a El Matí de Catalunya Ràdio, hi haurà 1.317 locals de participació i 6.695 meses per votar repartides en 942 dels 947 municipis del país. A més, “s'arbitraran els mecanismes necessaris perquè la gent pugui desplaçar-se sense problema al seu punt de participació”.

I és que, Joana Ortega, no contempla la possibilitat que aquest nou 9-N pugui ser impugnat també per l'Estat. “Treballem per poder portar a terme aquest procés participatiu, que és el tercer procés de votació que s'organitza, diferent als demés, perquè la societat catalana digui el que vol per al seu futur”, ha afirmat. Al seu entendre, “aquesta capacitat d'innovació que té el govern espanyol per impugnar tot allò que es faci en el nostre país té un límit”.

Per això, s'ha mostrat convençuda que els més de 5,4 milions de persones que poden participar en el 9-N, podran fer-ho si així ho volen.

En aquest sentit, ha assegurat que s'ha dimensionat tot l'operatiu perquè pugui votar tothom que vulgui, i que espera que la participació sigui “altíssima”. “Tots hem de ser conscients que la lectura serà molt diferent si acudeixen milers de persones o si hi acudeixen més d'un milió de persones”, ha advertit.

No obstant, en la seva opinió, que s'hagin apuntat més de 40.000 voluntaris és un indicador molt significatiu i que apunta que hi haurà molta participació. I ha afegit: “Catalunya ha demostrat sobradament que és capaç de mobilitzar-se”.

La vicepresidenta del govern i consellera de Governació ha recordat que el DNI és “la base imprescindible” per poder votar en un lloc o un altre. A partir d'aquesta tarda es pot entrar al www.participa2014.cat i consultar l'apartat ‘On votar'. I, a partir de l'adreça que consta en el DNI, l'aplicatiu indicarà el local de participació on s'ha d'anar a votar. “És aquell local i no un altre, i això és important”, ha remarcat la consellera. I totes aquelles persones que no tinguin ordinador per fer la consulta, poden trucar al 112, dir on viu i saber on ha de votar.

Preguntada per la seva intenció de vot, Ortega ha respost: “Porto dos anys preparant aquest operatiu: I tant que votaré! Si a algú li fa especial il·lusió votar és a mi!”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona
GUERRA A GAZA

Primeres vacunes contra la pòlio, en una altra mortífera jornada d’atacs a la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Manila i Pequín s’acusen d’un altre incident al mar de la Xina meridional

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Quart dia d’incursió israeliana a Jenín, a la Cisjordània ocupada

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

El Brasil tanca la xarxa social X i eleva el to de la disputa amb Musk

BARCELONA
Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

barcelona
Política

Montero promet a les autonomies poder optar al finançament singular català

barcelona
GUERRA A EUROPA

El secretari general aliat justifica la incursió de Kíiv a Rússia

BARCELONA