Política

Nadal: “No hi ha estafa perquè no hi ha engany”

L'exconseller de Política Territorial afirma que va actuar sempre en defensa de l'interès públic i per protegir la integritat ambiental de la Vall de Solius

Assegura que encara no ha rebut cap notificació de la seva imputació

L'exconseller de Política Territorial Joaquim Nadal ha precisat aquest dimecres que no ha rebut encara cap notificació de la seva imputació en un presumpte cas d'estafa urbanística a Santa Cristina d'Aro . En qualsevol cas, ha afirmat que no hi ha hagut estafa perquè “no hi ha engany.

Segons han informat fonts judicials, la titular del Jutjat d'Instrucció 25 de Barcelona ha citat Nadal i l'exgerent de l'Institut català del Sòl (Incasòl) Emili Mas el 21 de novembre sobre les presumptes irregularitats en una operació urbanística. Un empresari els acusa d'haver-lo estafat perquè la Generalitat li va oferir com a permuta uns terrenys inundables perquè renunciés a construir un polígon en el paratge natural de Solius.

En una sèrie de piulades al seu compte de Twitter , Nadal defensa que “sempre en totes les actuacions i des de totes les administracions hem treballat només per l'interès col.lectiu”.

En aquest sentit, explica que “en nom de la Generalitat” van intervenir “per protegir la integritat ambiental de la vall de Solius i traslladar un sòl industrial” en resposta “a a les demandes reiterades de la plataforma Salvem Solius i dels monjos cistercencs”. “Els interessos particulars i els de l'administració són divergents”, afegeix.

Nadal subratlla que en cap cas “no hi ha estafa perquè no hi ha engany” i apunta que va ser la crisi econòmica la que va perjudicar els interessos de l'empresari.

“Des de 1979 tothom sap, qui vol saber-ho, que en Quim Nadal ni es compra ni es ven”, conclou.

En canvi, la Fiscalia Anticorrupció sospita que el detonant que va portar a les administracions a impulsar aquesta permuta va ser la compra per part de la família de l'empresari José Manuel Lara d'una finca pròxima a la zona del Molí de Reixac, el mes de març de 2006.

En aquest sentit, Nadal ha volgut deixar clar que la seva actuació no va tenir “res a veure” amb Lara.

El qui fou alcalde de Girona entre 1979 i 2002 ja va declarar el desembre del 2013 en el marc d'aquesta investigació a la caserna de Travessera de Gràcia de la Guàrdia Civil de Barcelona en qualitat d'imputat policialment per ordre del jutjat d'instrucció.

Poca sorpresa a l'Ajuntament

Des de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) no s'ha rebut la notícia amb massa sorpresa perquè a l'actual equip de govern ja se li havia requerit documentació sobre l'operació urbanística del 2006.

En declaracions a l'ACN, l'alcalde, Josep Llensa (CiU), ha explicat que l'agost del 2013 va ser citat a declarar davant de la Guàrdia Civil per ordre del jutge.

“Jo no vaig poder aportar res ni aclarir perquè no estava a l'ajuntament i només sabia el que es deia pel poble; sí que els vaig dir que si volien més informació, que demanessin la documentació i explicacions a l'equip de govern d'aquell moment”.

Segons Llensa, l'aleshores alcalde, Ricard Herrero (PSC) també va ser citat a declarar. L'exalcalde socialista va morir a finals de 2013 a causa d'una malaltia als 57 anys. Havia estat al capdavant del consistori durant 11 anys i també va ser president del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Llensa ha precisat que des de l'agost de 2013 la Guàrdia Civil ha visitat almenys dues o tres vegades les dependències de l'Ajuntament per demanar informació a la secretaria per ordre del jutge. “Han vingut, els hi hem buscat i els hi hem entregat”, afegeix. L'alcalde ha detallat que l'última visita va ser aquest estiu.

Des de l'Ajuntament no tenen previst de moment emprendre cap acció i resten a l'espera de com evoluciona el cas per la via judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia