Política

L'exèrcit lamenta el cas de l'estelada estripada a Sant Pere de Rodes i l'investigarà

Dos soldats es van enfilar a una asta del coll del Mosquit per intentar arrencar-ne l'estelada

El Ministeri de Defensa ho qualifica com “un fet aïllat”

“Un fet aïllat”, així és com qualifica el Ministeri de Defensa l'intent de dos militars d'arrencar una estelada, dimecres passat, al paratge del monestir de Sant Pere de Rodes. L'exèrcit afirma que investigarà els fets que es van produir i que es depuraran responsabilitats; dos soldats (d'un grup d'una quarantena que participaven en unes maniobres de l'exèrcit en aquest sector) van intentar arrencar l'estelada que oneja al coll del Mosquit, a prop del castell de Sant Salvador. Diverses persones van veure l'escena i els soldats, en saber-se observats, van desistir, tot i deixar l'estelada ben esparracada.

“S'investigarà”

Ahir, en un comunicat, el Ministeri de Defensa va informar que s'ha obert una investigació “per aclarir els fets i depurar les possibles responsabilitats”. Les autoritats militars expliquen que “contactaran amb el propietari de la finca afectada i que es nomenarà una comissió de control per restablir els possibles danys ocasionats”. En el mateix comunicat, el Ministeri de Defensa lamenta el que es qualifica com “un fet aïllat i que no té res a veure amb l'actuació normal de respecte que l'exèrcit manté envers la propietat privada”.

L'actuació dels dos militars –que es van enfilar a l'asta per intentar retirar l'estelada– va ser observada a distància i fins i tot gravada per diverses persones que en van difondre les imatges, les quals van provocar una sèrie de reaccions d'indignació a les xarxes socials.

El mateix dia, però, els comandaments militars ja van admetre i lamentar els fets, i ho van expressar tant a la conselleria de Cultura (que gestiona el monestir de Sant Pere de Rodes) com a l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera. Ahir, amb aquest comunicat del Ministeri de Defensa, l'exèrcit refermava la seva actitud, demanant disculpes i deixant clar que es vol desvincular el col·lectiu militar de l'acció inapropiada dels dos soldats.

Arran de la indignació provocada pels fets, però, el mateix dimecres a la tarda uns quants simpatitzants de l'ANC ja havien col·locat al pal una estelada nova, de mida una mica més petita, a sota de la que havia estat esparracada pels soldats. Fonts de l'ANC van manifestar que no pensaven denunciar aquella acció, per no donar-hi més publicitat del compte, però que tenien previst reposar l'estelada feta malbé per una de la mateixa mida.

LA FRASE

Lamentem un fet aïllat i que no té res a veure amb l'actuació de respecte que l'exèrcit manté per la propietat privada
Ministeri de Defensa

LA DATA

29.10.14
Dos soldats durant unes maniobres
es van enfilar a l'asta del coll de Mosquit per retirar-ne l'estelada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.