La CUP crida a atorgar “validesa política” al 9-N “desbordant” les urnes
El diputat Quim Arrufat lamenta que algunes forces vulguin “devaluar” el procés participatiu del proper diumenge
Avisa l'Estat que “no es pot impugnar” un poble
El diputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat que serà la participació dels ciutadans en el 9-N el que donarà al procés “validesa política” i ha criticat que algunes forces vulguin devaluar la convocatòria. A més, ha llançat un missatge al govern espanyol: “Que facin les impugnacions i que suspenguin els marcs legals que els doni la gana, que nosaltres no marxem d'aquí i arribarem fins al final”.
En l'acte central de la campanya pel Sí-Sí de l'esquerra independentista, celebrat aquest dissabte a Sant Pere de Ribes, Arrufat ha lamentat que s'hagi volgut devaluar el nou 9-N tal com es va fer amb les consultes populars d'Arenys de Munt i que “casualment” hagin estat “les mateixes forces” que ara posen en qüestió la validesa del procés participatiu.
El diputat ha subratllat que són els vots i la participació que atorgaran validesa “política” al 9-N quan es vagi a votar.
Per aquest motiu, ha fet una crida a “desbordar les urnes i l'Estat” i per començar així “la ruptura democràtica que acabi d'una vegada per totes amb aquest sense sentit d'estat”.
“No s'impugna un poble”
D'altra banda, ha avisat el govern espanyol que “no es pot impugnar ni suspendre cautelarment la determinació dels catalans per ser lliures. “Poden guanyar temps, respirar, utilitzar les eines de l'Estat de dret com els plagui. Érem conscients que no teníem drets com a poble, per tant que facin les impugnacions que els doni la gana, que suspenguin els marcs legals que els doni la gana que nosaltres no marxem d'aquí i arribarem fins al final”.
“No podem comptar amb l'Estat espanyol, ho hem de fer unilateralment, caminant i intentant salvar els entrebancs que posa i posarà l'estat espanyol”, ha defensat.
Les quatre cares de la corrupció
El diputat David Fernández també ha intervingut en l'acte central, en aquest cas però com a periodista “en excedència”, ha ironitzat, i per parlar de corrupció. Una qüestió que Férnandez ha dividit en quatre blocs.
El primer: la bombolla immobiliària, que ha comportat desnonaments i la desaparició del sistema de caixes. En el segon ha parlat del finançament il·legal dels partits polítics i la immunitat. El tercer eix de corrupció és, segons ell, el frau fiscal. En aquest punt ha posat el cas Pujol com a “punta de l'iceberg”. “Queda molt per esbrinar”, ha recordat, perquè “Pujol no està sol”. “Mai tan pocs havien robat a tants”, ha lamentat.
Finalment, ha citat “l'economia global del delicte” capitalista. En aquest sentit, ha alertat que “els països catalans estan sent corromputs: la reserva de la costa, el tràfic de persones i de drogues” així com també “portes giratòria” i la “submissió del poder econòmic al polític”. “L'estat ha après de la màfia tot el que la màfia pensava que havia après de l'Estat”, ha constat. I “com es combat la màfia?”, s'ha preguntat. “Cal fer un país on li fem la vida impossible a la corrupció, sí-sí a foc nou, i fent fora la màfia”, ha resolt Fernández.