Política

Les furgonetes de la policia espanyola segueixen al Maresme a pocs dies del 9-N

Fonts del CNP afirmen que no s'ha produït un increment dels agents i només protegeixen edificis estatals

Es mantenen en un terreny prop de la sortida de la C-32

El polígon Mas Roger de Pineda de Mar, situat a pocs metres de la sortida de la C-32, acull aquests dies diverses furgonetes de la policia espanyola a la mateixa setmana del 9-N. Fonts de la policia espanyol han explicat a l'ACN que no s'ha produït un increment dels efectius per la proximitat de la data del procés participatiu del 9-N i han afegit que fan tasques de vigilància dels edificis estatals, com la delegació del govern espanyol, on hi romanen les 24 hores del dia. Es tracta d'efectius d'altres regions policials de l'Estat i que fan estades d'entre una i tres setmanes fins que són rellevats per altres companys. Mentrestant, el Departament d'Interior ha precisat que no ha demanat reforços.

Des de la policia espanyola, ha recordat que la policia espanyola va incrementar la seva presència l'estiu passat arran dels aldarulls a Can Vies i durant la Diada de l'Onze de setembre però han precisat que actualment no s'ha produït un augment dels efectius per la proximitat del 9-N i que la seva presència és “passiva”.

La seva missió a Catalunya, han afegit fonts del cos policial, és protegir edificis estatals, com la Prefectura o la delegació del govern espanyol a Barcelona, custodiada les 24 hores del dia. No obstant això, han deixat clar que no han detectat un augment del risc que aquests edificis puguin patir algun atac arran de la proximitat del 9-N o pel context polític actual.

Els efectius del CNP traslladats a Catalunya s'allotgen en hotels del Maresme entre una i tres setmanes i procedeixen d'altres regions policials de l'Estat. Un dels punts d'estacionament de les furgonetes està situat al polígon Mas Roger, a Pineda de Mar, prop de la sortida de la C-32. Aquest dimarts al matí, per exemple, s'hi podien veure una dotzena de vehicles policials.

Per la seva banda, fonts del Departament d'Interior han reiterat que no s'ha demanat cap reforç ni se'ls ha informat sobre la presència dels efectius de la policia espanyola. De fet, divendres passat, el conseller Ramon Espadaler va avisar el Ministeri de l'Interior que els Mossos d'Esquadra són la “policia integral” de Catalunya i va demanar que no enviessin més reforços policials o agents de cara el 9-N. “Tenim la plena competència, l'exercim i ho continuarem fent amb tota normalitat”, va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.