Política

Tomben el pal de l'estelada del coll del Mosquit que uns militars van estripar

Uns desconeguts van serrar l'asta dimarts a la nit

En l'última setmana estelades i senyeres han estat robades a diversos municipis de la demarcació

El pal des d'on onejava una estelada al coll del Mosquit, a la carena situada damunt del monestir de Sant Pere de Rodes, ha anat a terra. Dimarts a la nit, uns desconeguts van intentar serrar el pal, que finalment es va tòrcer i va caure. Els fets es van descobrir ahir al matí, quan els treballadors del monestir de Sant Pere de Rodes, situat a prop del coll, van arribar i es van adonar que ja no es veia onejar l'estelada.

El regidor de governació del Port de la Selva, Roger Pinart, es va traslladar ahir al matí al coll del Mosquit, on encara hi havia les serres que s'havien utilitzat per malmetre l'asta. Pinart va recollir l'estelada i la va entregar a l'ANC del Port de la Selva. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el regidor va manifestar que els autors dels fets “no se'n sortiran”: “Pujarem a reposar el pal i la bandera les vegades que calgui”, hi va afegir. Pinart, que tenia previst entregar les dues eines que va trobar als Mossos d'Esquadra, explica a l'ACN que el més probable és que els autors dels fets no van poder serrar el pal com volien, a causa de la foscor, i van optar per doblegar-lo.

Des de la l'ANC del Port de la Selva, Aureli Palomeras, en declaracions a aquest diari, va manifestar ahir que “la imatge del pal a terra val més que mil paraules”, en el sentit que aquest tipus d'accions desacredita els seus autors. “Nosaltres fem les coses bé, i les farem bé diumenge; aquesta no és la nostra manera de fer, ni és la nostra guerra”, hi afegia Palomeras per explicar que encara no han decidit si cal tornar a aixecar aquest pal immediatament i tornar-hi a posar una estelada. “Menys cas els farem, menys publicitat els farem”, concloïa aquest militant de l'ANC.

S'escau que la mateixa estelada ja va ser malmesa la setmana passada. En aquell cas, però, els autors van ser perfectament identificats i fins i tot gravats en un vídeo: dos soldats que participaven en unes maniobres militars en aquell sector s'havien enfilat al pal per treure l'estelada. En veure's descoberts, van desistir, però van deixar l'estelada ben estripada. Els comandaments militars no van negar els fets, però van atribuir-los a l'acció puntual d'un individu, i en van desvincular el col·lectiu militar.

El mateix dia (dimecres passat), el comandament militar va lamentar els fets, a la conselleria de Cultura i a l'alcalde del Port de la Selva. També es va assegurar que s'investigarien els fets i es depurarien responsabilitats.

Estelades que desapareixen

D'ençà del cap de setmana passat, diverses estelades han estat robades a municipis de les comarques gironines. A Sant Climent Sescebes (en tenien dues, una a cada entrada del poble) en va desaparèixer una diumenge a ple dia, ja que segons l'alcalde, Josep Guiolà, a les deu encara hi era. L'Ajuntament ja l'ha reposat. A Roses, al puig de l'Àliga, també va desaparèixer una senyera entre diumenge i dilluns passat. Aquesta senyera l'havia col·locat el grup d'excursionisme rosinc Cabirols, al punt on cada any es fan actes de la Diada. També ha desaparegut recentment l'estelada del castell de Torroella de Montgrí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium lamenta la investidura d’Illa però reclama fugir de “retrets estèrils”

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna afirma haver enfonsat un submarí rus a Crimea

BARCELONA
VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

BARCELONA
REGNE UNIT

Creixen les protestes racistes a Anglaterra pels apunyalaments de Southport

BARCELONA
SOMÀLIA

Al Shabab reapareix a Mogadiscio amb un atemptat suïcida

BARCELONA
política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

barcelona
política

Vilalta nega que ERC surti dividida de la consulta a les bases

barcelona
política

La CUP critica el pacte d’ERC i dubta que s’apliqui el canvi de model fiscal

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Detencions a l’Iran per l'error que va permetre l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA