Política

El PP torna a confiar en Víctor Ros a Llavaneres

L'exalcalde, imputat en el cas Pretòria i després exculpat, és l'aposta dels populars per recuperar l'alcaldia

L'històric alcalde de Llavaneres Víctor Ros, que el 2009 va ser acusat pel jutge Garzón d'estar involucrat en el cas Pretòria i que el 2012 va acabar sent exculpat, tornarà a ser candidat del PP a Sant Andreu de Llavaneres. Malgrat que la direcció del partit no ha confirmat encara la proposta, fonts pròximes a la formació asseguren que Ros és “la millor opció” perquè els populars tornin a recuperar una alcaldia que durant anys va ser l'única del PP que hi havia al Maresme. Ros, un personatge controvertit però amb una intensa trajectòria política –va ser president del PP a la comarca, diputat al Parlament i secretari del comitè electoral–, és molt conegut al poble, va ser candidat dels populars en sis ocasions i va aconseguir ser la llista més votada en totes.

El president del PP del Maresme, Diego Sánchez, ni confirma ni desmenteix la candidatura de Víctor Ros. “Tot just s'està treballant en l'elaboració de les llistes i correspon als militants de Llavaneres fer la tria definitiva i la més adequada”, respon cautament. Tot i això, Sánchez reconeix que la confiança de la formació en l'exalcalde “és total” després que fos exculpat pel jutjat. “Personalment crec que seria un gran cap de llista”, assegura.

Governs de tots colors

Nascut el 1956 a Llavaneres, Víctor Ros milita al Partit Popular des del 1986 i es va presentar per primer cop a les eleccions municipals un any després. Va ser alcalde del 1987 al 1999 i del 2003 al 2007. Durant els més de vint anys que va passar a la primera línia de la política local, Ros va saber teixir complicitats tant amb CiU com amb el PSC per garantir-se el lloc com a alcalde. Quan el 2009 va ser imputat pel jutge Garzón, va abandonar el grup municipal del PP i va passar al dels no adscrits. Llavors va anunciar que renunciava a la militància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia